Депортований з України журналіст російського каналу RT Грем Філліпс повернувся на Луганщину

Депортований з України журналіст російського каналу RT Грем Філліпс повернувся на Луганщину

15 Серпня 2014
8625
15 Серпня 2014
11:03

Депортований з України журналіст російського каналу RT Грем Філліпс повернувся на Луганщину

8625
Депортований з України журналіст російського каналу RT Грем Філліпс повернувся на Луганщину
Депортований з України журналіст російського каналу RT Грем Філліпс повернувся на Луганщину

Британський журналіст, позаштатний кореспондент російського телеканалу RT (Russia Today) Грем Філліпс, якого Служба Безпеки України 25 липня депортувала з країни, повернувся до Луганської області. Про це повідомляє ТСН.

 

Незважаючи на заборону в'їзду до України протягом трьох років, стрингер каналу RT, скандально відомий своєю відверто проросійською позицією,  потрапив до Луганської області нелегально, через КПП поблизу селища Ізварино.

 

За словами пана Філліпса, ситуація у місті - «сюрреалістична». «Ти можеш зайти у будь-який дім, майже усі вони порожні», - написав він у своєму аккаунті в Twitter. Грем Філліпс також додав у Twitter декілька фотографій з прапорами так званої «Новоросії». За словами працівника RT, вони встановлені на дахах декількох будинків в Ізварино.

 

Нагадаємо, 25 липня Служба безпеки України в Донецьку повідомила про затримання і видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today). Британський журналіст був опитаний, йому зачитано рішення СБУ про примусове видворення за межі України із забороною в'їзду на її територію терміном на три роки в інтересах забезпечення державної безпеки, суверенітету та територіальної цілісності.

 

Після цього Грем Філіпс повідомив у сюжеті RT про погане поводження із ним  співробітників СБУ.

 

23 липня російський телеканал RT повідомив, що втратив зв'язок зі своїм британським кореспондентом Гремом Філіпсом, який перебував на Сході України.

 

До цього, 22 липня, Грем Філліпс прибув до міста Слов'янську (Донецька область) і намагався знайти місцевих мешканців, які висловилися б на підтримку самопроголошеної ДНР. Британський журналіст заявив, що шокований підтримкою жителями міста української армії, хоча йому здавалось, що у травні всі підтримували ідею ДНР.

 

У липні відбулось вже друге затримання Грема Філліпса. 20 травня в місті Маріуполі (Донецька область) стрингера затримали і допитали українські військові. Журналіст був звільнений увечері 21 травня, після звільнення він не скаржився на українських військових.

 

Як повідомляє MediaSapiens, Грем Філліпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8625
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду