ГО «Спас» скаржиться меру Львова на редактора газети «Ратуша» і вимагає аудиту

ГО «Спас» скаржиться меру Львова на редактора газети «Ратуша» і вимагає аудиту

14 Серпня 2014
9575
14 Серпня 2014
19:12

ГО «Спас» скаржиться меру Львова на редактора газети «Ратуша» і вимагає аудиту

9575
ГО «Спас» скаржиться меру Львова на редактора газети «Ратуша» і вимагає аудиту
ГО «Спас» скаржиться меру Львова на редактора газети «Ратуша» і вимагає аудиту

Громадське об'єднання «Спас» звернулося до мера Львова Андрія Садового із заявою, у якій стверджує, що головний редактор львівської комунальної газети «Ратуша» Микола Савельєв (на фото) є інвалідом ІІ групи і не може на цій підставі керувати колективом. Про це написав у своєму Facebook пан Савельєв.

 

«Громадське об'єднання СПАС написало листа львівському меру Андрію Садовому (підпис С. Павловський) в якому стверджує, що я, редактор газети  "Ратуша",  Микола Савельєв Є ІНВАЛІДОМ 2 групи (що, Богу дякувати, є неправдою), і на підставі цієї шокуючої інформації вони пропонують бургомістру провести у нас в редакції ...аудит!!!», - написав головний редактор «Ратуші».

 

«Проводити аудит на підставі того, що редактор є інвалідом - це, на мій погляд, якісь зародки шизофренії», - заявив Микола Савельєв «Детектор медіа».

 

Під заявою на ім'я мера стоїть підпис керівника ГО «Спас» Сергія Павловського. «Детектор медіа» намагалась взяти у нього коментар, але член організації Олег Пилипенко відмовився надати контактний телефон свого керівника. «Він інвалід, він не ходить і не хоче, щоб його хтось турбував. Домашнього телефону у нього також немає», - стверджує пан Пилипенко.

 

Натомість Олег Пилипенко заявив «Детектор медіа», що Микола Савельєв сам зізнався йому, що має інвалідність: «Він мені сказав, що багато курить, що не платить судового збору, бо є інвалідом ІІ групи. Але я не бачив документів, це лише припущення».

 

Як з'ясувала «Детектор медіа», це вже друга вимога від ГО «Спас» звільнити Миколу Савельєва. У першій скарзі було вказано, що «Спас» вважає редактора «Ратуші» професійно непридатним для займаної посади: «Микола Савельєв має відповідну (не вказано яку, - Т.К.) групу інвалідності, велику частину часу мусить перебувати на лікарняних та у лікарнях, переніс навіть хірургічне втручання - операцію. Відповідно, М. Савельєв не може виконувати свої професійні обов'язки». На цій підставі ГО «Спас» пропонувало призначити редактором члена своєї організації Олега Пилипенка. До заяви навіть додали особисту заяву пана Пилипенка про прийом на роботу редактором газети «Ратуша».

 

Микола Савельєв запевнив, що цього року ще на лікарняному не був і інвалідності не має.

 

Коли «Детектор медіа»  знову зателефонувала до Олега Пилипенка, аби запитати, чому він претендує на посаду редактора,  він, почувши наше запитання, просто вимкнув телефон.

 

У юридичному відділі Львівської міської ради розповіли, що такі скарги не можуть бути підставою для перевірки газети «Ратуша», адже видання має статус комунального підприємства і підлягає плановій перевірці. До того ж, надані скарги не мають жодних доказів чи юридичних підстав.

 

Ірина Андрейців для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду