Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями

Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями

14 Серпня 2014
9833
14 Серпня 2014
11:45

Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями

9833
Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями
Адвокати Олега Сенцова закликають президентів України і РФ провести обмін політв’язнями

Захисники українського кінорежисера Олега Сенцова - адвокати Дмитро Дінзе, Світлана Сидоркіна та Володимир Самохін звернулися до президентів України та РФ з закликом обмінятися політв'язнями. Про це йдеться у зверненні, опублікованому на сторінці «Свободу політв'язням Криму» в Facebook.

 

«Ми закликаємо президентів Володимира Путіна і Петра Порошенка, а також уряди та уповноважені структури Російської Федерації і України проявити мужність і добру волю, людяність і мудрість, продемонструвати готовність до діалогу і бажання зробити перший з безлічі кроків на шляху подальшого мирного врегулювання конфлікту і прийняти рішення про взаємний обмін заарештованими на територіях обох країн українцями і росіянами. Ми закликаємо здійснити обмін з урахуванням згоди обвинувачених та із зобов'язанням провести розслідування другою стороною після обміну»,- зазначається у зверненні.

 

Адвокати мають на увазі українців Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Надію Савченко, Геннадія Афанасьєва і Олексія Чирнія, які перебувають під вартою в Москві, а також громадянку РФ Марію Коледу, що перебуває в одному зі слідчих ізоляторів Києва і фотокореспондента інформагентства «Россия сегодня» Андрія Стеніна, який, на їх думку, імовірно, перебуває під вартою в Запоріжжі.

 

«Їх переслідування в обох країнах носить виражений політичний характер, у зв'язку з чим ми переконані, що і рішення можуть і повинні бути знайдені не стільки в правовій, скільки в політичній площині», - заявляють адвокати Олега Сенцова.

 

Нагадаємо, нещодавно МЗС України закликало міжнародне співтовариство до тиску на Росію щодо звільнення політв'язнів. В слідчому ізоляторі Воронежа без жодних правових підстав утримується викрадена в Луганській області та незаконно переміщена російськими спецслужбами на територію Росії військовослужбовець Збройних Сил України Надія Савченко. Відомий український кінорежисер Олег Сенцов, а також громадяни України Геннадій Афанасьєв, Олексій Чирній, Олександр Кольченко були викрадені у травні цього року, а зараз ув'язнені на території РФ.

 

Спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працював на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9833
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду