Агент Курта Воннегута дав дозвіл на показ українського фільму за твором письменника в Україні

Агент Курта Воннегута дав дозвіл на показ українського фільму за твором письменника в Україні

12 Серпня 2014
9011
12 Серпня 2014
16:58

Агент Курта Воннегута дав дозвіл на показ українського фільму за твором письменника в Україні

9011
Агент Курта Воннегута дав дозвіл на показ українського фільму за твором письменника в Україні
Агент Курта Воннегута дав дозвіл на показ українського фільму за твором письменника в Україні

Агент відомого американського письменника Курта Воннегута (1922-2007) Дональд Фарбер дав дозвіл українському кінорежисеру Максиму Буйницькому (на фото) на показ його фільму «Довга прогулянка - назавжди» за твором письменника в Україні. Про це пан Фарбер написав у своєму листі до українського митця білоруського походження.

 

«Шановний Максиме, я ціную ваш інтерес до творчості Курта, і мені прикро, що ви перебуваєте в епіцентрі війни. Війна - це недобра річ. Під час Другої світової війни я воював проти нацистів.

 

Історія «Довга прогулянка» - це історія мого друга Курта, який пішов у самоволку, щоби переконати Джейн не виходити заміж за іншого... Також я хотів би дати вам дозвіл на показ фільму для ваших друзів і колег в Україні та зберегти його як скарб. Разом із тим, як правовласник з іншої сторони, я просив би вас не демонструвати цю стрічку в інтернет. Я хотів би прийняти його як подарунок і прошу зберігати копії для використання тільки в Україні.

 

З найкращими побажаннями та сподіваннями на скоре завершення війни, Дональд Фарбер».

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» Максим Буйницький, після того, як він виклав стрічку «Довга прогулянка - назавжди» на YouTube, Дональд Фарбер звернувся до YouTube щодо порушення авторських прав, і показ фільму було закрито.

 

«Я написав зустрічне сповіщення на YouTube, що звертався по дозвіл перед екранізацією, але тоді не отримав відповіді, - уточнив режисер. - В нас почалося листування з Фарбером, і ми уклали джентельменську угоду, за якою фільм можна показувати лише в Україні. Можу міркувати, що видалити всі копії в інтернеті Vonnegut Copyright Trust буде технічно складно. Також копії фільму є в архіві декількох українських фестивалів, зокрема "Відкрита ніч" і "Молодість", і, можливо, український глядач ще колись його побачить».

 

Максим Буйницький - режисер із нового покоління українських митців. Його короткометраєний фільм «Метелик» (хронометраж - 29 хвилин), створений за підтримки Держкіно, побачив світ у 2012-му. Також режисер виступив автором кількох короткометражних робіт - «Як тато і мама розпрощалися у три раунди» (2008), «Відповідь на молитву» (2009), «Перешкода» (2010) та «Довга прогулянка - назавжди» (2010).

 

Під час зйомок «Метелика» режисеру довелося вирішувати безліч проблем, пов`язаних із застарілими механізмами кіногалузі. Так, за сценарієм, дія його фільму мала відбуватися влітку, однак через виробничі накладки Максим Буйницький змушений був змінювати художні засоби, адаптуючи їх до зимової пори.

 

Зараз режисер, за його словами, веде роботу над мистецькою історією за подіями Майдану. «Спробую робити кіно, поки що виходить дуже повільно», - каже Максим Буйницький.

 

Нагадаємо, 31 липня Верховна Рада ухвалила запропоновані урядом зміни до держбюджету на 2014 рік. Згідно з зареєстрованим 21 липня Кабінетом міністрів України законопроектом № 4308а про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» (щодо корегування показників), уряд пропонував майже вдвічі (на 55 млн 435,2 тис. грн) скоротити видатки, передбачені у 2014 році на фінансування бюджетних програм Державного агентства з питань кіно.

 

Українська кіноасоціація, що об'єднує провідні кінокомпанії України, висловила занепокоєння «катастрофічним зменшенням фінансування галузі» на 2015 рік. Голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач наголосив, що в державному бюджеті України ліквідовано витрати як на гранти молодим кінематографістам, так і державну премію імені Олександра Довженка.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9011
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду