Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)

Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)

10 Серпня 2014
12088
10 Серпня 2014
13:12

Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)

12088
Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)
Чоловік Тетяни Чорновол загинув, захищаючи Україну (ДОПОВНЕНО)

10 серпня під Ілловайськом на Донеччині в бою загинули двоє бійців батальйону міліції спецпризначення «Азов», один з яких -  чоловік журналістки та активістки Тетяни Чорновол Микола Березовий. Ім`я другого бійця встановлюється. Про це з посиланням на радника глави МВС Антона Геращенка повідомляє «Українська правда».

 

«Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розпорядився представити Миколу Березового і його полеглого побратима до державної нагороди за проявлену мужність і сміливість на війні з терроризмом», - зазначив радник глави МВС.

 

Микола Березовий народився 10 жовтня 1976 року в Горлівці. Український громадсько-політичний діяч. Лідер партії «УДАР» в Горлівці. Воював у складі батальйону «Азов».  10 серпня зазнав поранення від кулі снайпера, рятуючи товариша. Помер від втрати крові.

 

Згодом стало відомо, що разом з Миколою Березовим загинув гранатометник Андрій Дрьомін з Тернополя (позивний «Світляк»).

 

«Щойно при спробі звільнення Іловайська загинув Микола Березовий, це чоловік Тетяни Чорновол. Він, був чотовим, наша чота йшла за БМП та попалав під снайперській обстріл з обох сторін. Працювали російські найманці спеці 132 калібром. Спочатку був ранений гранатометник Андрій Дрьомін з Тернополя - позивний "світляк". Микола березовий кинувся на допомогу "світляку" і теж отримав кулю в ногу. Поки ми прикривали їх "сокіл" спробував допомогти Миколі і теж отримав кулю в живіт. Нажаль ми супроводжували БМП яке постійно глохло і не мало запасу боєкомплекту для відстрілювання. Довелось грузити поранених під шальним вогнем снайперів і лише чудом вдалося уникнути інших жертв. При цьому снайпер ще раз підстрілив "світляка", чим добив його, всього він отримав п’ять куль, дві з них витримав шолом. Поки ми вийшли з під обстрілу з пораненими, і поки приїхала медична допомога - Микола Березовий помер. Крупним калібром йому розірвало артерію на нозі в районі паху і навіть жгут не зміг зупинити кров. найбільшою несподіванкою виявилось те, що в кілометрі стояли танки які могли ту засаду зрівняти з землею без втрат. Це ще один доказ того, як військові генерали планують операції і кидають в м’ясорубки добровольців. В операції приймають участь декілька добровольчих батальйонів фактично на цивільній трохи броньованій техніці, тому станом на зараз є чотири "300" і два "200". Це продиктовано Миколою Ляховичем з місця подій, де досі триватимуть бої», - повідомив у Facebook бойовий побратим загиблих Микола Ляхович.

 

«Детектор медіа» висловлює глибокі співчуття Тетяни Чорновол та її родині.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.pravda.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12088
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду