Фестиваль «Молодість» запросив Олега Сенцова до складу міжнародного журі

Фестиваль «Молодість» запросив Олега Сенцова до складу міжнародного журі

5 Серпня 2014
8290
5 Серпня 2014
14:18

Фестиваль «Молодість» запросив Олега Сенцова до складу міжнародного журі

8290
Фестиваль «Молодість» запросив Олега Сенцова до складу міжнародного журі
Фестиваль «Молодість» запросив Олега Сенцова до складу міжнародного журі

Київський Міжнародний кінофестиваль «Молодість» висловив підтримку ув'язненому у Росії режисеру Олегу Сенцову та запросив його до складу міжнародного журі наступного фестивалю, що відбудеться з 25 жовтня по 2 листопада. Про це повідомляє прес-служба кінофоруму.

 

«Команда «Молодості» приєднується до міжнародної кінематографічної спільноти в закликах до влади РФ посприяти звільненню Сенцова та переконана в необґрунтованості висунених йому звинувачень у причетності до терористичних дій. Щоб всловити свою підтримку режисерові, «Молодість» запрошує Олега Сенцова в члени журі головної міжнародної конкурсної програми наступного фестивалю, що пройде з 25 жовтня по 2 листопада 2014 року», - йдеться у зверненні організаторів «Молодості».

 

Олег Сенцов - учасник кінофестивалю в 2011 році, коли був представлений його повнометражний дебют «Гамер», що також взяв участь у багатьох міжнародних кінофестивалях, зокрема, в Роттердамському. Після успіху «Гамера» український режисер працював над своїм наступним повнометражним фільмом «Носоріг», а до ув'язнення був активним учасником протестного руху в Україні.

 

Як писала «Детектор медіа», Олег Сенцов виступив членом журі хорватського кінофестивалю в Мотовані, що цього річ складалося із митців у вигнанні.

 

Російська ФСБ затримала Олега Сенцова  у ніч на 11 травня в місті Сімферополі (Крим). Після цього він був етапований з Криму російськими спецслужбами до слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві, відомої закритим режимом.

 

ФСБ звинуватила Олега Сенцова в керуванні підготовкою терористичного акту, під час якого начебто мали бути підірвані пам'ятник Леніну в Сімферополі, меморіал Вічного вогню та офіси кримських проросійських організацій.

 

Український режисер Олег Сенцов заявив на суді 7 липня, що під час допиту в приміщенні колишнього Сімферопольського СБУ до нього застосовували тортури, побиття та приниження, що мали на меті отримання свідчень проти керівництва Майдану та України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8290
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду