Помер голова Спілки письменників Віктор Баранов

Помер голова Спілки письменників Віктор Баранов

30 Липня 2014
8215
30 Липня 2014
15:18

Помер голова Спілки письменників Віктор Баранов

8215
Помер голова Спілки письменників Віктор Баранов
Помер голова Спілки письменників Віктор Баранов

Сьогодні, 30 липня, зранку після важкої тривалої хвороби на 64-му році життя помер голова Національної спілки письменників України Віктор Баранов. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Він залишив по собі значний творчий доробок як поет, прозаїк і перекладач.

 

Після закінчення філологічного факультету Київського університету імені Тараса Шевченка Віктор Баранов працював у видавничій сфері, до останніх днів свого життя був головним редактором літературного журналу «Київ». Йому належить ряд збірок поезій і, зокрема, широко відомий вірш-заклик «До українців».

 

З-під його пера вийшли популярні серед читачів збірки повістей та оповідань, гумористичних творів і літературних пародій, романи «Презент», «Притула», «Не вір, не бійся, не проси», «Смерть по-білому». За останній із цих творів письменник удостоївся Міжнародної літературної премії імені М.Гоголя. Йому також присуджені премії імені Євгена Плужника, Олекси Гірника, Михайла Коцюбинського, Григорія Сковороди.

 

Віктор Баранов також переклав українською твори цілого ряду румунських письменників, був віце-президентом товариства «Україна - Румунія».

 

Багато сил і енергії віддав Віктор Баранов справі консолідації письменників України, об'єднанню і розбудові Спілки письменників.

 

Нагадаємо, що Віктор Баранов був обраний головою Національної спілки письменників України в листопаді 2011 року. Раніше протягом 10 років головою НСПУ був народний депутат, письменник Володимир Яворівський.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8215
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду