Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

19 Липня 2014
16846
19 Липня 2014
19:48

Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)

16846
Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)
Гран-прі Одеського кінофестивалю - в ізраїльської стрічки «Мотивації нуль» (ПЕРЕЛІК ПЕРЕМОЖЦІВ)
Розпочалася церемонія закриття 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, повідомляє кореспондент «Детектор медіа». 
 
Вечір відкрився  «червоною доріжкою», на яку більшість учасників національної програми прийшли в чорному одязі - 18-го липня стало відомо про раптову смерть актора театру і кіно, народного артиста України Віталія Лінецького.
 
Колегу й кінодіяча, а також пам'ять трагічно загиблих пасажирів збитого малайзійського пасажирського літака Boeing-777 рейсу МН17 вшанували хвилиною мовчання.
 
Церемонію закриття ведуть актриса і телеведуча Сніжана Єгорова та журналіст і ведучий каналу «Україна» (партнера фестивалю) Олег Панюта.  
 
Першою нагороду кінофестивалю - «Золотого Дюка» - за вклад у національне кіномистецтво отримала кінорежисер Кіра Муратова.  
 
Гран-прі та винагороду в 12 тис. Євро здобула стрічка «Мотивації нуль» режисера-дебютанта Тальї Лаві (Ізраїль). Нагадаємо, обирають головного переможця ОМКФ самі глядачі шляхом голосування.

«Золотим Дюком» у категорії «Найкращий український повнометражний фільм» відзначено документальну стрічку «Присмерк» Валентина Васяновича. Режисеру вручили також сертифікат на 50 тисяч гривень. Нагадаємо, ця робота здобула й спеціальну відзнаку Міжнародної федерації кінопреси. 
 
«Найкраща режисерська робота» - «Чорне вугілля, біла крига» Їнана Дао із формулюванням «за захоплюючу режссуру й бескомпромісно правдиве відображення китайської сучасності».
 
Переможець міжнародної конкурсної програми - картина «Побачення наосліп» Левана Когуашвілі (Грузія, Україна).
 
Решту відзнак цьогорічного кінофестивалю розподілено так:
 
«Найкраща акторська робота» - Анжеліка Літценбургер «за настільки сміливий виклад особистої історії» в фільмі Party Girl (Франція). Для актриси це перша відзнака.
 
Спеціальніі відзнаки журі отримали дві стрічки: мексиканська «Гуерос» Алонсо Руспаласіоса за «новаторську форму висловлення поваги класичному французькому кінематографу» й російська картина «Зірка» Анни Мелікян за блискучу акторську гру Тіни Далакішвилі.  


Нагадаємо, підсумки національного конкурсу було підведено 18 липня. «Дюка» у номінації «Найкращий український короткометражний фільм» та премію в розмірі 10 тисяч гривень здобув фільм «Листопад» Марії Кондакової.

Приз  за найкращу акторську роботу у Національній конкурсній програмі поділили Станіслав Боклан за роль у стрічці «Поводир» та Усхан Чакир, який знімався у стрічці «Люби мене» Марини Ер Горбач та Мехмета Багадир Ера (Україна-Туреччина). 
 
Нагороду Міжнародної федерації кінопреси за найкращий український повнометражний фільм здобула картина «Зелена кофта» Володимира Тихого. З повним переліком переможців національного конкурсу можна ознайомитися тут
 
«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16846
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду