Міліція не знайшла вибухівки на 5-му каналі

Міліція не знайшла вибухівки на 5-му каналі

19 Липня 2014
8544
19 Липня 2014
13:48

Міліція не знайшла вибухівки на 5-му каналі

8544
Міліція не знайшла вибухівки на 5-му каналі
Міліція не знайшла вибухівки на 5-му каналі

Жодних вибухонебезпечних предметів на території 5-го каналу, а також чотирьох торгівельних центрів і столичного вокзалу не виявлено. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС у місті Києві.

 

У міліції повідомили, що сьогодні, 19 липня, на спецлінію «102» між 10-ю та 12-ю дня надійшло сім анонімних повідомлень про замінування. На місце пригоди виїжджали спеціалісти вибухово-технічних служб, кінологи, медики та працівники МНС. Після обстеження приміщень та прилеглої території жодних вибухонебезпечних предметів не виявлено.

 

Як повідомляла раніше прес-служба столичної міліції, в одному з повідомлень ішлося про «замінування» приміщення Головпоштамту на майдані Незалежності. Однак наразі немає інформації про результати його перевірки на наявність вибухонебезпечних речовин.

 

Відомості про подію внесено до єдиних обліків районних управлінь столичної міліції. Вирішується питання щодо відкриття кримінальних проваджень за даними фактами.

 

Міліція нагадує, що, враховуючи серйозність такого правопорушення і збитки, які несе держава, законодавці вивели аналогічні правопорушення в окрему статтю Кримінального кодексу - «Свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності», яка передбачає штраф або позбавлення волі на строк до 8 років. Крім того, анонімні дзвонарі оплачують всі витрати, пов'язані з виїздом. А якщо було «заміновано» торгівельне підприємство - то і можливі збитки.

 

Нагадаємо, що це вже четверте за місяць повідомлення про нібито замінування офісу 5-го каналу. Попередні інциденти ставалися 4 липня, 15 липня і 17 липня. В усіх випадках вибухових речовин так і не було виявлено, однак співробітників каналу щоразу евакуйовували, а мовлення на деякий час припинялося.

 

15 липня співробітники Служби безпеки України затримали у Києві підозрюваного, який начебто зателефонував у міліцію з повідомленням про «замінування» офісу 5-го каналу.

 

17 липня жертвою телефонних «мінувальників» став також телеканал «Інтер».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду