На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна

На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна

15 Липня 2014
12122
15 Липня 2014
12:59

На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна

12122
На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна
На ОМКФ-2014 відбудеться прем’єра фільму «Поводир» Олеся Саніна

16 липня в рамках конкурсної програми 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) відбудеться світова прем'єра фільму «Поводир» українського режисера Олеся Саніна («Гріх», «Мамай»). Про це повідомляє компанія Edit PR.

 

Події українського фільму відбуваються в Радянській Україні на початку 1930-х років, у часи індустріалізації, колективізації, Голодомору та знищення інтелігенції. В основі сюжету фільму - подорож американського хлопчика Пітера Шемрока і сліпого музиканта Івана Кочерги. Безтурботне життя сина американського фахівця миттєво змінюється через вбивство батька. Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів - його рятує сліпий кобзар. Хлопчик стає його поводирем. Подорож, повне драматичних подій і пригод, переривається взимку 1934 року. Івана Кочергу разом з іншими кобзарями розстрілюють під Харковом. Пітер залишається єдиним живим свідком цих трагічних подій.

 

Оператором-постановником стрічки виступив Сергій Михальчук («Коханець», «Мамай», «Мій зведений брат Франкенштейн», «Матч», «Параджанов»). Головні ролі в картині виконали Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар, Джамала і Джефф Бареллі. В епізодах знялися українські письменники Олександр Ірванець та Сергій Жадан, кобзар Тарас Компаніченко, більше 100 незрячих з усієї України та мандрівні музики київського, харківського та львівського кобзарських цехів. Продюсерами картини виступили Максим Асадчий, Ігор Савиченко і Олесь Санін.

 

Фільм знятий компанією Pronto film на замовлення Державного агентства України з питань кіно.

 

Нагадаємо, у конкурсних програмах 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю, що проходитиме з 11 по 19 липня в Одесі, Україну представлять понад 20 стрічок.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду