Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним

Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним

15 Липня 2014
9683
15 Липня 2014
09:41

Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним

9683
Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним
Українці затролили Меркель у Facebook через «взаємопорозуміння» з Путіним

На сторінці Федерального Канцлера Німеччини Ангели Меркель у Facebook користувачі соцмережі масово залишають повідомлення «Дякую, пані Ріббентроп» (Danke Frau Ribbentrop). Про це повідомляє 5 канал.

 

Зокрема, в українській частині Facebook вчора, 14 липня, були опубліковані заклики до участі у такому флешмобі. Скоріше за все, акція виникла стихійно. Під останніми постами німецького канцлера вже є десятки тисяч коментарів із таким змістом.

 

Очевидно, що такий флеш-моб став відповіддю на заяви Ангели Меркель після її зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним у Бразилії 13 липня, передає 5 канал.  Як повідомлялося, канцлер Німеччини після цього закликала українську владу провести переговори з терористами.

 

Про масові «подяки» на адресу Ангели Меркель повідомив також у своєму блозі на «Українській правді» Володимир Горбач, політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва .

 

«Так українці тролять зрадницьку позицію Angela Merkel. І справа не у її заклику вести переговори з терористами. Справа у її послідовній позиції умиротворення агресора. Вона хоче бути посередником у ситуації агресор-жертва в той час як жертва не потребує посередництва, вона потребує допомоги і захисту від агресора. Можливо вона нам навіть співчуває, але як прагматичний політик під тиском обставин змушена діяти в такий спосіб. Але нам не важливо, якими інтересами вона керується, нам важливо вплинути на її позицію. Оскільки вона не лише голова уряду, але й публічний політик та лідер партії, а отже, чутлива до громадської думки, то вплинути на неї можна саме у цій якості», - стверджує пан Горбач.

 

Водночас, 14 липня увечері, під час телефонної розмови Петра Порошенка з Ангелою Меркель канцлер зробила акцент на невірному тлумаченні вислову речника Федерального уряду щодо прямих переговорів з сепаратистами і висловила відданість ідеї консультацій Тристоронньої контактної групи.Співрозмовники обговорили шляхи організації зустрічі Тристоронньої контактної групи, зокрема, у форматі відео-конференції, і висловили впевненість, що цей захід буде організовано вже завтра, 16 липня, повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9683
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду