У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки

У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки

10 Липня 2014
9068
10 Липня 2014
12:15

У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки

9068
У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки
У Мінкультури за участі експертів створюють антикризовий план на 2014-2015 роки

У Міністерстві культури України створюють антикризовий план для відомства. Як повідомляється на сайті Мінкультури, днями відбулася нарада за головуванням міністра Євгена Нищука та його першої заступниці Олесі Островської-Лютої для обговорення проекту антикризового плану дій Міністерства на 2014-2015 роки (короткострокові пріоритети).

 

«Короткостроковий антикризовий план дій - перший крок до здійснення реформи як у культурній царині в цілому, так і до зміни формату роботи Міністерства, зокрема» - зазначив Міністр культури Євген Нищук. 

 

До обговорення долучили  експертів, серед яких радник Віце-прем‘єр-міністра України Олександра Сича Людмила Гарбуз; генеральний директор компанії «Вавілон», кіно- і музичний продюсер Андрій Різоль; директор і співзасновник ГО «Агенція культурних стратегій» Микола Скиба; композитор, заслужений діяч мистецтв України, голова Київської організації національної спілки композиторів України Ігор Щербаков; директор Фундації «Центр сучасного мистецтва» Катерина Ботанова; голова Музейної ради, заступник директора з наукової роботи НЦНК «Музей Івана Гончара» Ігор Пошивайло;  кінопродюсер Олена Правило; директор Українського Центру Культурних досліджень при Мінкультури Олександр Буценко.

 

За підсумками наради до 1 серпня за результатами обговорення проект документа буде доопрацьовано. Також буде проведено ще ряд додаткових консультацій із експертами  та провідними фахівцями у галузі культури.

 

Наступними кроками Міністерства стануть розробка середньо- і довгострокової культурної політики до 2017 і до 2020 років.

 

Нагадаємо, діяльність Мінкультури не раз зазнавала критики культурних і громадських діячів. Як писала «Детектор медіа», у лютому цього року Асамблея діячів культури України на чолі з Ларисою Артюгіною  виступила з ініціативою про ліквідацію цієї інституції через те, що, як ішлося в заяві Асамблеї, структуру цього міністерства реформувати вже неможливо.

 

Олеся Островська щодо цієї дискусії відзначила: «Неможливо реформувати одне-єдине міністерство, не змінюючи систему в цілому. Відповідно, процес реформування значно довший і складніший, і передбачає багаторівневу координацію різних органів, включно із фінансовими».

 

«Детектор медіа»

Фото - http://mincult.kmu.gov.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду