Росія звинувачує Коломойського вже і в смерті оператора «Первого канала» Кляна

Росія звинувачує Коломойського вже і в смерті оператора «Первого канала» Кляна

3 Липня 2014
8860

Росія звинувачує Коломойського вже і в смерті оператора «Первого канала» Кляна

8860
Росія звинувачує Коломойського вже і в смерті оператора «Первого канала» Кляна
Росія звинувачує Коломойського вже і в смерті оператора «Первого канала» Кляна

Офіційний представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін звинуватив у загибелі оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського (на фото). Про це він заявив 2 липня на похоронах пана Кляна в Москві, повідомляє РІА «Новости».

 

«Сьогодні, коли ми попрощалися з оператором «Первого канала» Анатолієм Кляном, загиблим від кулі українських військових, усі чудово розуміють, що і за цією смертю стоїть особисто Коломойський. І за цю смерть, і за смерті інших російських журналістів, громадян Одеси та Донбасу йому доведеться все-таки відповісти», - заявив представник Слідчого комітету РФ.

 

Учора, 2 липня, Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Ігоря Коломойського. Стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і пана Коломойського в Росії порушено справи про організацію вбивств і застосування заборонених засобів і методів ведення війни. Вони оголошені в міжнародний розшук.

 

Коментуючи «заочний арешт» Ігор Коломойський, за словами його заступника Бориса Філатова, заявив, що «"правосуддя", яке навіть у Росії називають "басманним", його анітрохи не хвилює». Про це пан Філатов написав на своїй сторінці у Facebook.

 

Нагадаємо, про загибель оператора Анатолія Кляна під Донецьком у ніч на 30 червня повідомив «Первый канал». За даними каналу, оператор перебував поряд з однією з українських військових частин, куди приїхав робити репортаж разом з кореспондентом і звукооператором. Поїздку організувала прес-служба самопроголошеної «Донецької народної республіки». Стрілянина по журналістах нібито почалася після появи в небі сигнальної ракети. Анатолій Клян отримав смертельне поранення в живіт.

 

За версією журналіста російського видання Forbes Орхана Джемаля, який був свідком обстрілу, їх запросили на провокацію із захопленням української військової частини. Журналіст російського телеканалу «Дождь» Тимур Олевський назвав три версії обставин загибелі Анатолія Кляна: українські військові відмовилися мирно здаватися та відкрили вогонь; журналістів відправили «в темну», щоб утворити живий щит, по якому не стануть стріляти; переговори терористів з українськими військовими були, але все зірвалося через недотримання домовленостей (останні дві пан Олевський вважає найвірогіднішими).

 

Прокуратура Донецької області розпочала розслідування за фактом загибелі оператора «Первого канала» за частиною1 статті 115 Кримінального Кодексу України (умисне вбивство).

 

Попередній аналіз загибелі оператора російського «Первого канала» Анатолія Кляна в зоні антитерористичної операції (АТО) на Донеччині свідчить про його вину у власній смерті і відсутність вини українських силовиків, заявив речник українського Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - ukranews.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8860
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ЧКХ
3557 дн. тому
Якщо на відео в автобусі і на виході з нього мені покажуть хоч краплину крові на п. Клкяну, або якісь дії, пов'язані з зупинкою кровотечі, ТОДІ Я ПОВІРЮ В БРЕХНЮ ПРО ПОРАНЕННЯ!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду