Росія вимагатиме міжнародного розслідування загибелі Корнелюка і Волошина

Росія вимагатиме міжнародного розслідування загибелі Корнелюка і Волошина

20 Червня 2014
9208
20 Червня 2014
12:02

Росія вимагатиме міжнародного розслідування загибелі Корнелюка і Волошина

9208
Росія вимагатиме міжнародного розслідування загибелі Корнелюка і Волошина
Росія вимагатиме міжнародного розслідування загибелі Корнелюка і Волошина

Росія буде домагатися міжнародного розслідування загибелі співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під м.Луганськом 17 червня. Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости» з посиланням на заяву уповноваженого МЗС РФ з питань прав людини, демократії та верховенства права Костянтина Долгова.

 

«(Президент України Петро) Порошенко нібито дав доручення почати розслідування. Але особливої ​​впевненості в тому, що українські власті зможуть об'єктивно і неупереджено розслідувати цю трагедію, і що винні постануть перед судом, ні», - заявив пан Долгов.

 

«Ми будемо домагатися ефективного розслідування під міжнародним контролем всіх нападів на цивільних осіб, включаючи загибель наших журналістів і неправомірні захвати наших журналістів. І ми будемо домагатися, щоб винні - як виконавці, так і організатори - понесли заслужене покарання», - додав уповноважений російського МЗС.

 

Нагадаємо, 17 червня Президент України Петро Порошенко заявив, що наполягає на ретельному розслідуванні обставин загибелі російського кореспондента ВДТРК Ігоря Корнелюка. Про хід розслідування буде проінформовано ОБСЄ.

 

Терористи у м.Луганську намагаються довести, що непричетні до загибелі російських телевізійників, і повідомляють, що у тілі одного з убитих 17 червня під м.Луганськом співробітників російської ВДТРК (канал «Россия 1») виявили снайперську кулю.

 

Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області повідомив у про травми, від яких помер журналіст російської ВДТРК (канал «Россия 1») Ігор Корнелюк. «17 червня 13.35 з району селища Металіст Слов'яносербського району до лікарні було госпіталізовано громадянина Російської Федерації Корнелюк Ігор Володимирович, 37 років, журналіст російського телеканалу «Россия». Від отриманих тілесних ушкоджень (політравма, множинні осколкові поранення грудної клітини, живота, голови і кінцівок) не приходячи до тями, помер. Даний факт зареєстрований», - йдеться в повідомленні ГУ МВС України в Луганській області.

 

Водночас російські ЗМІ повідомили, що на місці обстрілу на околиці селища Металіст виявили не тіло Антона Волошина, а лише його фрагменти.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», що органи прокуратури України відкрили кримінальне провадження за фактом загибелі десятьох осіб, зокрема трьох українських військовослужбовців, шести цивільних громадян України та громадянина Російської Федерації, який працював на ВДТРК «Росія-1». Таким чином, прокуратура України звинувачує у смерті російських телевізійників луганських терористів. «Як було встановлено, 17 червня 2014 року під час проведення антитерористичної операції поблизу міста Луганськ терористи застосували вогнепальну зброю, міномети, з яких здійснили обстріл зведеного підрозділу військовослужбовців. За даним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що призвів до загибелі людей)», - повідомила Генпрокуратура. Розслідування кримінального провадження за підслідністю направлено до СБУ.

 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому. Загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і не мав розпізнавальних знаків преси.

 

Керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук зазначив, що журналіст російського телеканалу «Россия 1» Ігор Корнелюк надавав інформаційний супровід терористам на Луганщині. Водночас ИТАР-ТАСС заявляє, що загиблі російські телевізійники мали розпізнавальні знаки із написом «ЗМІ».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду