СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові

СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові

20 Червня 2014
10111
20 Червня 2014
11:20

СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові

10111
СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові
СБУ вилучила 10 тисяч примірників сепаратистської газети «Новороссия» в Харкові

17 червня в місті Харкові Служба безпеки України вилучила наклад газети «Новороссия» і друкованих листівок, таким чином попередивши факт розповсюдження на території Харківської області друкованих матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

 

У приміщенні однієї зі служб вантажних перевезень співробітники СБУ затримали місцевого мешканця під час одержання посилки. Вантаж вагою 220 кг складався з майже 10 тисяч примірників друкованого видання під назвою «Новороссия», які планувалося розповсюдити на території Харківщини.

 

Під час подальших слідчих дій у гаражі затриманого було виявлено та вилучено листівки із закликами до створення «Харківської народної республіки», а також оргтехніку, за допомогою якої ця продукція була ним виготовлена.

 

У гаражі затриманого також було знайдено прапори так званого руху «Русский Восток», компоненти для виготовлення «коктейлів Молотова» та порох.

 

Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області за цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження з вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

Раніше співробітники СБУ на трасі Суми-Київ затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети «Новороссия». Вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації ДНР були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України. Зокрема, масове безкоштовне поширення газети «Новороссия» було зафіксовано в Одесі. Співробітники СБУ встановлюють осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду