Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу

Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу

17 Червня 2014
9285
17 Червня 2014
22:10

Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу

9285
Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу
Медведєв звинуватив у загибелі російського журналіста українську владу

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв на своїй сторінці в Facebook написав, що в загибелі журналіста російської ВДТРК (телеканал «Россия 1» та інші)  Ігоря Корнелюка (на фото) винне керівництво України. Про це повідомляє інтернет-видання «Корреспондент».



«Журналістська професія небезпечна. Але коли одні репортери гинуть від обстрілу, потрапляючи під мінометний вогонь, а доля інших залишається невідомою, у цій трагедії є винні. За ситуацію в сусідній Україні відповідають ті, хто називає себе її владою», - написав пан Медведєв.

 

Нагадаємо, сьогодні, 17 червня під м.Луганськом  отримав тяжкі поранення і помер у лікарні журналіст російської ВДТРК, власкор з Мурманської області Ігор Корнелюк. У російських ЗМІ також з'явилась інформація, що під час обстрілу під Луганськом загинув звукорежисер телеканалу Антон Волошин, який був разом із журналістом в одній знімальній групі. Згодом він сам у соцмережі Facebook спростував це повідомлення. Оператор  знімальної групи ВДТРК Віктор Денисов також залишився неушкодженим.

 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що загиблий журналіст російської ВДТРК Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту.

 

В Інформаційному центрі РНБО стверджують, що Ігор Корнелюк нелегально прибув на територію України з московського аеропорту «Внуково» більше двох тижнів тому. Загиблий журналіст був у військовому камуфляжі, без засобів захисту і не мав розпізнавальних знаків преси.

 

В. о. міністра закордонних справ  України Андрій Дещиця висловив співчуття рідним загиблого російського журналіста Ігоря Корнелюка.

 

За інформацією телекомпанії, Ігорю Корнелюку було 37 років. Він народився в м.Запоріжжі. Кар'єру журналіста розпочав у 1998 році. З жовтня 2013 року пан Корнелюк очолював корпункт ВДТРК в м.Мурманську. У нього залишилася дружина та семирічна донька.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду