Симпатики Іллєнка рекомендують Нищуку призначити його головою Держкіно

Симпатики Іллєнка рекомендують Нищуку призначити його головою Держкіно

16 Червня 2014
9749
16 Червня 2014
17:59

Симпатики Іллєнка рекомендують Нищуку призначити його головою Держкіно

9749
Симпатики Іллєнка рекомендують Нищуку призначити його головою Держкіно
Симпатики Іллєнка рекомендують Нищуку призначити його головою Держкіно

Прихильники кандидатури кінопродюсера Пилипа Іллєнка на посаду голови Держкіно поширили листа на його підтримку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральный директор компанії «Вавилон», кино- й музичний продюсер, меценат Андрій Різоль.

 

Звернення за підписами кінематографістів адресоване міністру культури Євгену Нищуку. Автори звернення підкреслюють, що лист сформований та підписаний репрезентативною кіно спільнотою.

 

Прибічники пана Іллєнка рекомендують міністру призначити його очільником Держкіно. «Головою Держкіно має бути системний, сучасний, патріотично налаштований менеджер. Саме володіння претендентом певними фаховими якостями та знаннями повинно мати вирішальне значення», - зазначають автори звернення.

 

Також вони додають: «Майбутній голова Держкіно повинен відповідати конкретним професійним вимогам та характеристикам, мати чітку програму розвитку, що враховує всі складові сучасної кіногалузі. Володіти стратегічним баченням розвитку кіногалузі у сучасному світовому контексті. Мати можливість та бажання всебічно та системно присвятити професійне життя виключно розбудові кіногалузі України. Мати знання та досвід у споріднених до кіно сферах маркетингу, юриспруденції, володіти англійською мовою тощо. Саме за цими ознаками та характеристиками у виборі між двома гідними кандидатами на посаду голови Держкіно ми схиляємося до кандидатури Пилипа Іллєнка».

 

 

 

Нагадаємо, кінематографісти досі не визначилися з кандидатурою на посаду голови Держкіно. Головними претендентами на разі є кіно- і телережисер Андрій Дончик та кінопродюсер Пилип Іллєнко. 13 червня у столичному Будинку кіно проходило голосування за кандидатів на посаду чільника Держкіно. Андрій Дончик і Пилип Іллєнко отримали рівну кількість голосів - по 21-му.

 

При цьому окремі кінеатографісти наголошували, що стурбовані можливістю «політичного» призначення Голови Держкіно. Таку думку, зокрема висловили Продюсер, голова наглядової ради компанії «Мультиплекс-Холдинг» Антон Пугач, кінорежисер Роман Балаян та представники Національної спілки кінематографістів України.

 

НСКУ від початку рекомендувала на посаду голови Держкіно трьох кандидатів - Андрія Дончика, Мілу Новікову та Олеся Янчука.

 

13 червня близько 30 кінорежисерів, продюсерів, сценаристів, кінознавців та кінокритиків звернулись з відкритим листом до міністра культури України Євгена Нищука з проханням якнайшвидше призначити керівника Держкіно та запровадити у країні процедуру відкритих пітчингів кінопроектів.

 

21 травня голова НСКУ Сергій Тримбач закликавміністра культури Євгена Нищука терміново втрутитися в ситуацію щодо призначення нового голови Держкіно України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», попередній керівник Держкіно Катерина Копилова написала заяву про свою відставку з посади 28 лютого. 7 березня Асоціація продюсерів України звернулася до виконуючого обов`язки президента України Олександра Турчинова, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури України Євгена Нищука з проханням призначити тимчасово виконуючого обов`язки голови Держкіно.

 

18 квітня в Міністерстві культури були обговорені можливі кандидатури на посаду голови Держкіно. Кандидатами було висунуто Андрія Дончика - випускника Інституту театру, кіно і телебачення ім.Карпенка-Карого, має досвід роботи у кіно і телебаченні, Пилипа Іллєнка - актора, продюсера, юриста, громадського діяча (ВО «Свобода»), а також Олега Коротенка - економіста й кінорежисера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду