Стрічка «Плем`я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю «Зеркало» у Росії

Стрічка «Плем`я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю «Зеркало» у Росії

16 Червня 2014
10323
16 Червня 2014
11:55

Стрічка «Плем`я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю «Зеркало» у Росії

10323
Стрічка «Плем`я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю «Зеркало» у Росії
Стрічка «Плем`я» Мирослава Слабошпицького здобула гран-прі кінофестивалю «Зеркало» у Росії

Фільм «Плем`я» українського кінорежисера Мирослава Слабошпицького здобув гран-прі російського кінофестивалю «Зеркало» імені Андрія Тарковського. Також стрічка отримала спеціальну нагороду журналу «Сеанс» імені Сергія Добротворського. Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Церемонія нагородження пройшла 15 червня у музичному театрі м.Іваново (Росія). Приз отримали актори, які знімалися в картині.

 

Нагадаємо, у травні стрічка «Плем'я» вже здобула гран-прі «Тижня критики» Каннського кінофестивалю.


У номінації «Найкращий режисер» на кінофестивалі «Зеркало» переміг режисер Ноаз Даше зі стрічкою «Біла тінь» (Німеччина-Танзанія-Італія).

 

«Спеціальної згадки журі» удостоїлася стрічка «Моє сліпе серце» австрійця Пітера Бруннера. Призом «За професійні досягнення» відзначено фільм «Я не повернуся» Ільмара Раага (Естонія).

 

Приз глядацьких завоювала картина «Брати Ч» Михайла Угарова. Також цей фільм відзначено спецпризом журналу Variety імені Сергія Урусевського за найкращу операторську роботу. Приз отримав Алішер Хаміджоджаєв.

 

Перемогу у номінації «Найкращий документальний фільм» здобула картина «Кров» Аліни Рудницької. Спеціальну нагороду цієї програми програмі присудили стрічці «Останній лімузин» Дар'ї Хльосткіної.

 

Журі документального кіно очолював швейцарський актор і режисер Венсан Перес.

 

До складу журі ігрового конкурсу ввійшли програмний директор кінофестивалю «Кінотавр» Сітора Алієва, португальска актриса Ізабель Рут, американська актриса й продюсер Хайді Джо Маркел, режисери Міра Форнай із Словаччини та Хуан Цзи з Китаю.

 

Фестиваль «Зеркало» проходить на батьківщині Андрія Тарковського в Іванівській області з 2007 року. Щорічно на фестивалі демонструється близько 150 фільмів, проходить понад 50 творчих зустрічей за участі понад 25 тисяч осіб. З 2010 року президентом кінофестивалю є російський кінорежисер, народний артист Росії Павло Лунгін.

 

Приз у Росії отримали виконавці головних ролей у стрічці Мирослава Слабошпицького

 

Нагадаємо, фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького, події якого відбуваються в інтернаті для глухонімих, завоював три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю-2014. Бюджет фільму «Плем'я» - 16 млн грн, 50%  профінансувало Держкіно, решту коштів було надано Фондом Хуберта Балса Роттердамського кінофестивалю. У стрічці знялися Григорій Фесенко, Яна Новикова, Роза Бабій, Олександр Дзядевич, Ярослав Білецький, Іван Тішко, Олександр Осадчий, Олександр Сидельников. Оператором-постановником і продюсером фільму виступив відомий редисер ігрового й документального кіно Валентин Васянович.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду