У Києві почали продавати газети антиукраїнського змісту

14 Червня 2014
13877
14 Червня 2014
09:32

У Києві почали продавати газети антиукраїнського змісту

13877
У СБУ встановлюють осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції
У Києві почали продавати газети антиукраїнського змісту

У Києві на деяких розкладках з пресою продають газети «Хочу в СССР» і «Я», що мають відвертий антиукраїнський зміст та за оформленням нагадують бульварні видання. Про це повідомляє «Українська правда», кореспонденту якої вдалось придбати ці газети.

 

Матеріали, розміщені в газеті «Хочу в СРСР», переважно взяті  з проросійських джерел і сайтів, типу «Однако», російських видань «Комсомольська правда», «Взгляд», російських форумів.

 

Загальний тираж газети 42120 екземплярів, редакція нібито розміщена в Маріуполі.

 

 

 


 

Головним редактором газети на 24 шпальти «Хочу в СССР» вказаний С.В. Долгов. При цьому на першій шпальті опубліковано матеріал за авторством Костянтина Долгова, який, як повідомляє «Українська правда», підозрюється у навмисному скоєнні підпалу банкоматів.

 

«Долгов позиціонує себе на своїй сторінці у Facebook як політичний консультант і головний редактор сайту glagol.in.ua. З-під варти він був випущений під заставу у 365 тисяч гривень, яку вніс депутат Олег Царьов, з якого вже зняли недоторканість у зв’язку з його сепаратистськими діями», - пише видання.

 

 

 


 

Відповідно до даних, вказаних  у газеті «Я», вона  друкується у Донецьку, головним редактором видання є  Алла Медушевська.

 

«Вона вже у 2006 році видавала газету  видавничого дому "Я", де публікувалися ще тоді тези, якими наразі маніпулюють російські державні ЗМІ», - пише «Українська права»

 

Принцип підбору матеріалів в цьому видання такий самий, як і в «Хочу в СССР» – матеріали взяті з інтернет-ресурсів переважно з Росії.

 

В СБУ «Українській правді» повідомили, що намагаються відслідковувати появу таких видань. Прес-секретар СБУ Марина Остапенко повідомила, що співробітники СБУ на трасі «Суми Київ» затримали легковий автомобіль, у багажнику якого було виявлено тисячу примірників газети сепаратистського спрямування «Новороссия».

 

«З’ясовано, що водій автомобіля, приватний підприємець, погодився за гроші перевезти до Києва друковану продукцію, не вдаючись до змісту газет», - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

 

Також у СБУ зазначили, що вилучені примірники газети за вказівкою керівництва терористичної організації ДНР були направлені до регіонів України для розповсюдження серед місцевих жителів з метою стимулювання активності проросійськи налаштованих громадян, а також для виправдання терористичної активності сепаратистів на Сході України.

 

Наразі співробітники СБУ встановлюють осіб, які причетні до розповсюдження незаконної друкованої продукції.

 

Фото - «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13877
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду