Львівський кінофестиваль короткого метру Wiz-Art визначив склад журі

Львівський кінофестиваль короткого метру Wiz-Art визначив склад журі

13 Червня 2014
7593
13 Червня 2014
11:19

Львівський кінофестиваль короткого метру Wiz-Art визначив склад журі

7593
Львівський кінофестиваль короткого метру Wiz-Art визначив склад журі
Львівський кінофестиваль короткого метру Wiz-Art визначив склад журі

Сьомий Львівський міжнародний фестиваль короткометражного кіно Wiz-Art, що відбудеться 24-27 липня 2014 року, оголосив склад міжнародного журі. Про це повідомляє прес-служба фестивалю.

 

Цього року оцінювати учасників фестивалю будуть троє кіно діячів:

 

- Гюнхільд Енґер, норвезька кінорежисерка та сценаристка. Гюнхільд вивчала кіно- й телевиробництво у вищій народній школі Агдер (Agder Folkehøgskole) та кінематографію в університеті Ліллегаммера. Має ступені бакалавра мистецтв з візуальних комунікацій Единбурзького коледжу мистецтв та магістра кінорежисури Школи режисури в Гетеборгу (Швеція). Учасниця десятиденного воркшопу в Лондоні з іранським режисером Аббасом Кіаростамі в 2005 році. Короткометражна стрічка Гюнхільд Енґер «Недоношений» (Premature) отримала нагороду за найкращий сценарій минулорічного фестивалю Wiz-Art.

 

- Катерина Горностай, українська кінорежисерка. Катерина Горностай здобула освіту біолога, а потім - журналіста в Києво-Могилянській академії. Закінчила московську школу документального кіно і театру Марини Разбєжкіної та Михаїла Угарова. Учасниця документального українсько-білорусько-польського проекту «Молоді про молодих», а також кількаденного воркшопу у Gdyńska Szkoła Filmowa від конкурсу Solidarity shorts. Авторка двох кіноновел у фільмі-відкритті цьогорічного фестивалю Docudays UA «Євромайдан. Чорновий монтаж».

 

- Шимон Стемплевскі, директор польського фестивалю короткометражного кіно Short Waves Festival. Вивчав культурологію в університеті Адама Міцкевича та мистецтво в Університеті образотворчих мистецтв у Познані. Президент фундації Ad Arte, польський представник та організатор британської платформи презентаці та промоції короткометражних фільмів Future Shorts, директор Міжнародного фестивалю аудіовізуальних мистецтв Vivisesja.

 

У конкурсній програмі сьомого фестивалю Wiz-Art короткометражки з різних країн світу змагатимуться за головну нагороду - гран-прі, а також за призи в трьох номінаціях: найкраща режисура, найкращий сценарій та найкраща операторська робота. Також передбачена спеціальна відзнака журі та приз глядацьких симпатій.

 

Програма фестивалю буде оголошена незабаром.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду