На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»

На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»

11 Червня 2014
9114
11 Червня 2014
17:53

На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»

9114
На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»
На ОМКФ дебютує документальна програма «Шлях до свободи»

На 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі, що проходитиме з 11 по 19 липня в Одесі, вперше буде представлено програму «Шлях до свободи». По це йшлося на прес-конференції організаторів ОМКФ 11 червня у Києві.

 

Тематику стрічок-учасників визначено контекстом подій, які цього року охопили Україну, розповіли представники оргкомітету.

 

Як розповів програмний директор ОМКФ Алік Шпилюк, усі фільми цієї позаконкурсної секції позиціонуються як документальні. «Між тим, на наш погляд, деякі стрічки можна віднести до мок'юментарі», - сказав кінокритик.

 

Центральною і, вочевидь, найсильнішою стрічкою програми є «Майдан» Сергія Лозниці (Україна, Німеччина), прем'єра якого відбулася на Каннському міжнародному кінофестивалі.

 

А сюжет стрічки «Оксамитові терористи», розповів Алік Шпилюк, деколи викликає асоціації з процесом проти затриманого ФСБ та звинуваченого в тероризмі режисера Олега Сенцова. Авторами фільму є Павол Пекарчік, Іван Остроховськи та Петер Перекес (Словаччина, Чехія, Хорватія, 2013 рік).

 

Також у цій програмі - фільм «Де ти, Бухаресте?» Влада Петрі (Румінія), ще один «Майдан» Джехена Нужейма (Єгипет, США, 2013) та «Я - Femen» Алена Марґо (Швейцарія, Україна, 2014).

 

Остаточну програму «Шлях до свободи», яка нині перебуває на стадії формування, буде визначено перед початком ОМКФ.

 

Нагадаємо, у конкурсних програмах 5-го ОМКФ візьмуть участь 20 українських фільмів.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр із фільму «Майдан» Сергія Лозниці, http://oiff.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9114
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду