Апарат Верховної Ради розсекретив інформацію про зарплату Царьова

Апарат Верховної Ради розсекретив інформацію про зарплату Царьова

10 Червня 2014
10644
10 Червня 2014
17:32

Апарат Верховної Ради розсекретив інформацію про зарплату Царьова

10644
Апарат Верховної Ради розсекретив інформацію про зарплату Царьова
Апарат Верховної Ради розсекретив інформацію про зарплату Царьова

Апарат Верховної Ради у відповідь на інформаційний запит надав інформацію про те, чи отримував зарплату народний депутат від Партії регіонів, сепаратист Олег Царьов та його помічники. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Аналітичної групи імені Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

 

Як зазначив пан Кучерук, на початку червня його група подала запит щодо того, чи отримував Олег Царьов протягом січня-травня 2014 року депутатську зарплату, так звані «кошти на виконання депутатських повноважень» та кошти на утримання штату помічників консультантів.

 

Відповідь надійшла 10 червня. Як повідомили в апараті Верховної Ради, зарплата народного депутата без надбавок складає 17 тис 425 грн у місяць. Також у Верховній Раді уточнили, що зарплата Олегу Царьову за вказаний період виплачена, йому щомісячно відшкодовувалися кошти на виконання депутатських повноважень, а на оплату праці помічників Олега Царьова протягом січня-травня використано 92 тис 399 грн 77 коп.

 

За підрахунками пана Кучерука, загалом на утримання Олега Царьова та його помічників держава витратила близько 266 тисяч 649 грн 77 коп. «Ця сума може бути більшою, оскільки в розрахунках не бралися до уваги різноманітні «надбавки» Царьову, які не відображені у відповіді апарату ВР. Водночас, вона може бути й меншою, оскільки теоретично зарплата нардепа нараховується на основі табелів, поданих секретаріатами комітетів парламенту (а Царьов за цей період багато пропустив). Втім практика доводить: як правило ці так звані «табелі» заповнюються формально, і згідно з ними усі депутати завжди є на роботі», - написав пан Кучерук.

 

 

Як відомо, раніше апарат Верховної Ради уникав відповідей на запити журналістів і громадських активістів щодо зарплат народних депутатів, їхнього майна, декларацій про доходи тощо. Низка журналістів і ЗМІ через відмови або ненадання відповідей на свої запити судився з апаратом Верховної Ради, наприклад, «Українська правда», Ірина Соломко.

 

Нагадаємо, проти Олега Царьова порушено кримінально справу за заклики до повалення конституційного ладу України та замах на її територіальну цілісність. 3 червня рішенням парламенту він був позбавлений депутатської недоторканності. Генеральна прокуратура в результаті досудового розслідування встановила, що Олег Царьов у період березня-квітня 2014 року умисно, відкрито, застосовуючи в тому числі ЗМІ, вчиняв публічні заклики до насильницької зміни влади і повалення конституційного ладу України.

 

Пан Царьов для журналістів став персоною, поява якої у публічних місцях викликає різку реакцію громадян. Так, скандальний депутат спричинив заворушення в Одесі, у Києві - біля офісу ICTV, куди Олега Царьова було запрошено для участі в дебатах.

 

Натомість Олег Царьов сам звинувачував журналістів в екстремізмі. На його думку, кореспонденти 5-го каналу безпосередньо впливають на «розгортання екстремістських настроїв» у суспільстві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду