«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»

«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»

4 Червня 2014
7719
4 Червня 2014
11:43

«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»

7719
«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»
«1+1» створив сайт на підтримку режисера Олега Сенцова і покаже його фільм в «Аргументі кіно»

«1+1» запускає сайт на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого затримала російська ФСБ й утримує в московській в'язниці Лефортово, - savegoodguys.1plus1.ua. Про це повідомляє прес-служба групи «1+1 медіа».

 

Таким чином, канал розпочинає акцію на підтримку Олега Сенцова і закликає всіх активних та небайдужих людей з Україname="_GoBack">ни та Росії приєднається. «Місце Олега - на знімальному майданчику. В Україні не так багато режисерів, які можуть знімати хороше кіно, а Олег Сенцов один з тих, хто здатний на це», - йдеться в повідомленні.

 

Канал також закликає поширювати інформацію, щоб максимально привернути увагу громадськості до цієї ситуації. Для початку - підтримати створену сторінку й розмістити інформацію в соціальних мережах з хештегом #savegoodguys.

 

Крім того, канал «1+1» створює спецвипуск програми «Аргумент кіно: Врятувати Олега Сенцова!», де покаже його дебютний повнометражний фільм «Гамер».

 

У гостьовій студії програми відомі діячі кіно виступлять із заявами на підтримку Олега Сенцова. Серед них: голова національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінорежисер Ярослав Пілунський, звукорежисер Артем Мостовий, який працював над його фільмом, а також кінокритик Андрій Алферов.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському м.Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому м. Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі. Наразі його етаповано до Москви. ФСБ звинувачує його в підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму. Йому загрожує 10 років ув'язнення. Українським дипломатам досі не вдалося побачитися із затриманим.

 

Права пана Сенцова захищає адвокат Дмитро Дінзе. Він є членом правозахисної організації «Агора» та відомий як адвокат Pussy Riot, арт-групи «Война», громадянських активістів й соціально незахищених людей.

 

Українська кінематографічна спільнота, НСКУ та Автомайдан, активістом якого є Олег Сенцов, висунули вимогу українській владі якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення кінорежисера.

 

Про те, як можна допомогти режисеру коштами, читайте тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду