МЗС України направило Росії ноту із вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова

МЗС України направило Росії ноту із вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова

30 Травня 2014
8944
30 Травня 2014
19:11

МЗС України направило Росії ноту із вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова

8944
МЗС України направило Росії ноту із вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова
МЗС України направило Росії ноту із вимогою звільнення українського режисера Олега Сенцова

МЗС України надіслало Росії ноту з вимогою негайного звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова та інших громадян України, затриманих співробітниками ФСБ 11 травня у м.Сімферополі (АР Крим). Про це повідомляє Департамент інформаційної політики відомства.

 

«Вимагаємо негайно звільнити вказаних громадян України і вважаємо підозри щодо нібито їх участі у підготовці терористичного акту абсурдними, безпідставними та юридично необрунтованими», - зазначили у зовнішньо політичному відомстві.

 

Дипломати наголосили, що посольство України в Москві офіційно звернулося із запитами щодо організації невідкладної зустрічі консульської посадової особи із затриманими громадянами України.

 

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки РФ офіційно оголосила  затриманого в Криму українського кінорежисера Олега Сенцова «членом диверсійно-терористичної групи (ДТГ) «Правого сектора».

 

Затриманого і доправленого до м.Москви (РФ) українського митця ФСБ звинувачує у підготовці «диверсійно-терористичних актів у містах Сімферополь, Ялта і Севастополь, а в подальшому знищення низки об'єктів життєдіяльності, залізничних мостів, ліній електропередач».

 

Слідчим управлінням ФСБ Росії наразі розслідується кримінальна справа відносно кількох громадян Сенцова, Афанасьєва, Чірнія, Кольченка. Їм висунуті звинувачення «за ознаками злочині, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного співтовариства і участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний обіг зброї) КК РФ».

 

Кінорежисера Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в м.Сімферополі (АР Крим). Наразі його етаповано до Москви, йому загрожує 10 років ув'язнення.

 

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський 27 травня повідомив, що Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії негайно звільнити затриманих українських громадян, діячів культури і закликає міжнародну спільноту стати на їх захист.

 

28 травня о  12.00 українська кінематографічна спільнота, Національна спілка кінематографістів України та Автомайдан провели спільну  акцію «Повернемо додому Олега Сенцова» біля Адміністрації Президента України з вимогою якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення українського кінорежисера Олега Сенцова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8944
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду