Путін нагородив орденом трьох російських журналістів  за їх «подвиги» на Донбасі

Путін нагородив орденом трьох російських журналістів за їх «подвиги» на Донбасі

28 Травня 2014
5129
28 Травня 2014
21:28

Путін нагородив орденом трьох російських журналістів за їх «подвиги» на Донбасі

5129
Путін нагородив орденом трьох російських журналістів  за їх «подвиги» на Донбасі
Путін нагородив орденом трьох російських журналістів  за їх «подвиги» на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про нагородження орденом Мужності позаштатного кореспондента телеканалу Russia Today Федора Завалейкова і журналістів телеканалу LifeNews Марата Сайченка і Олега Сидякіна. Повний текст указу «Про нагородження орденом Мужності» опубліковано на сайті президента РФ.

 

Лідер Росії нагородив трьох російських журналістів «за мужність і відвагу, проявлені при виконанні професійного обов'язку».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 9 травні у м.Маріуполі (Донецька обл.) було поранено позаштатного кореспондента телеканалу Russia Today Федора Завалейкова.

 

28 травня «Детектор медіа» в СБУ підтвердили, що інформація очільника Чечні Рамзана Кадирова, який нібито визволив з українського полону журналістів російського каналу LifeNews Марата Сайченка і Олега Сидякіна, є абсолютно недостовірною. Після того, як українською владою було прийнято рішення про примусове вислання їх за межі України, російських громадян було вивезено на кордон і відпущено на територію Російської Федерації.

 

Прес-секретар СБУ Марина Остапенко також заявила, що є неправдивими твердження російських журналістів про те, що українські силовики їх нібито залякували, погрожуючи звинуватити в транспортуванні зброї й навіть убити, а перші два дні нібито тримали в земляній ямі з мішками на головах.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», увечері 18 травня російський телеканал LifeNews підтвердив у своєму Twitter-акаунті, що поблизу м.Краматорська (Донецька обл.) українські антитерористичні підрозділи затримали журналістів цього каналу кореспондента Олега Сидякіна і оператора Марата Сайченка.

 

СБУ надало українським ЗМІ відео, на якому оператор російського телеканалу LifeNews Марат Сайченко зізнався, що вони з колегою порушили законодавство України, назвавши при перетині кордону прикордонникам фіктивну мету в'їзду в Україну.

 

Керівник оперативної групи з інформування АТО Владислав Селезньов повідомив, що українські правоохоронці наразі вивчають відеоархів журналістів російського телеканалу LifeNews Олега Сидякіна і Марата Сайченка.

 

25 травня очільник Чечні Рамзан Кадиров заявив, що журналісти каналу LifeNews звільнені. Співробітників LifeNews доправили у Грозний, потім до Москви.

 

Згодом заступник голови СБУ Віктор Ягун повідомив, що журналістів LifeNews було звільнено на прохання ООН і ОБСЄ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду