Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви

Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви

20 Травня 2014
8418
20 Травня 2014
15:31

Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви

8418
Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви
Затриманого у Криму українського режисера Олега Сенцова поки що не етаповано до Москви

Кінорежисер, активіст Автомайдану Олег Сенцов, якого затримали у ніч на 11 травня у Криму, станом на 20 травня ще не етапували до Москви. Інформація, яку повідомила у своєму блозі на сайті «Эхо Москвы»  журналістка Ксенія Ларіна, не відповідає дійсності. Про це «Детектор медіа» повідомила журналістка Катерина Сергацкова з посиланням інформацію його адвоката Дмитра Дінзе.

 

Зараз затриманий російською ФСБ режисер Олег Сенцов перебуває у м.Сімферополі. «Коли його буде етаповано до Москви, невідомо», - розповіла Катерина Сергацкова.

 

Кінорежисера Олега Сенцова звинувачують у підготовці організації теракту на основі показів двох невідомих осіб, які нібито вказали на нього як на організатора.

 

«Про Олега вже багато сказано. Він талановитий режисер і людина з активною громадянською позицією, він чимало зробив для підтримки громадських і культурних ініціатив в Криму. Йому інкримінують організацію теракту, оскільки проти нього нібито хтось свідчив. У його адвоката Дмитра Дінзе, який захищав Pussy Riot і "в'язнів Болотної", до цих пір немає матеріалів справи, а до Олега його не пускають. Сенцова повинні були сьогодні етапувати в ізолятор в Лефортово, але він як і раніше залишається в Сімферополі. За словами адвоката, коли його відправлять у Москву, невідомо, і пов'язано це з "якимсь бюрократичним процесом"», - написала Катерина Сергацкова  20 травня у своєму блозі на сайті «Эхо Москвы». 

 

Нагадаємо,Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі.

 

Режисер Сергій Лозниця, який представлятиме свій фільм «Майдан» у Каннах 20 травня, пообіцяв розпочати прес-конферецію із повідомлення про арешт Олега Сенцова. Кінодіячі та небайдужі до долі режисера збирають підписи для петиції на підтримку кінорежисера. Долучитися до цієї ініціативи можна тут.

 

21 травня о 10.00 у Києві біля посольства РФ розпочнеться пікет з вимогою звільнити режисера.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському м.Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому м. Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду