Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»

Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»

13 Травня 2014
10460
13 Травня 2014
19:54

Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»

10460
Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»
Книга Бердинських за матеріалами Facebook-проекту «Єлюди» вийде у серії «Теплі історії»

В українському видавництві «Брайт Стар Паблішинг» готується до друку книга лауреатки премії ім. Олександра Кривенка Христини Бердинських. Про це журналістка розповіла в інтерв`ю «Детектор медіа».

 

За її словами, до видання увійде увійдуть понад 130 сюжетів, поданих так, як вони були опубліковані на Facebook-сторінці «Єлюди - Maidaners» - історія, фотографія, дата. Також у чорно-білому форматі будуть опубліковані світлини Христини Бердинських.

 

Ініціативу та бажання вкласти кошти у видання історій з Майдану виявила сама компанія. Як розповів у коментарі «Детектор медіа» директор «Брайт Стар Паблішинг» Дмитро Кириченко, його зацікавила й тема проекту Бердинських, і її авторський стиль.

 

«Майдан вперше, напевне, за останні пару десятків років показав, що в Україні живуть добрі, хороші, справжні люди. Ми спостерігали кризу людинолюбства й людяності, а Майдан сколихнув людей і допоміг їм виявити найкраще, що вони мають, - сказав пан Криченко. - І щодо видання цієї книги, я зрозумів, що ми можемо показати, що в нас іще не все втрачено, що з такими громадянами у нас є всі шанси збудувати нову країну».

 

За його словами, книга Бердинських є комерційним проектом.

 

«Ми видаємо книги, на які бачимо попит, власним коштом, не залучаючи ні грантів, ні кредитів. Один з найуспішніших проектів видавництва - серія «Теплі історії», хітами якої стали «Теплі історії до кави» й «Теплі історії до шоколаду» Надійки Гербіш. Загалом уся ця серія, за участі книг різних авторів, користується величезним попитом в українських книгарнях, - розповів видавець. - Ми бачимо, що людям набрид треш, кримінальні новини, страх, депресивні моменти... Люди прагнуть текстів і творів, які би надихали їх жити і виявляти позитивні риси. Власне, цими «Теплими історіями» ми й пропагандуємо таку філософію. Коли я познайомився з проектом «Єлюди», зрозумів, що історії Христини Бердинських стануть перлиною цієї серії. Бо мета її книги - показати, що в людях є багато хорошого».

 

Також Дмитро Кириченко додав: «Конкретних цифр ще  не називатиму, але вже зрозуміло, що початковий тираж принаймні вдвічі перевищуватиме середній тираж книг по Україні. Я бачу, що за книгу Христини Бердинських люди голосуватимуть грошима, що вона стане бестеллером - як й інші книги із серії "Теплі історії"».

 

У проект видавництво інвестує кілька десятків тисяч гривень - фінальні цифри іще невідомі, оскільки книга перебуває на стадії підготовки.

 

 

 

Як уточнила авторка, книга має вийти в кінці травня. «Ми хочемо, щоби вона була доступною для всіх, тому видаємо її в м`якій палітурці й чорно-білому форматі», - розповіла журналістка.

 

Видавництво «Брайт Стар Паблішинг» розпочало роботу в 1999 році. На ринку популярної літератури компанія заявила про себе в 2008-му.

 

Як Христина Бердинських знайшла себе в історіях героїв з Майдану і в чому виявився коефіцієнт корисної дії «Єлюди - Maidaners», читайте днями в інтерв`ю з Христиною Бердинських.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10460
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду