Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями  ними законодавства

Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями ними законодавства

8 Травня 2014
3713
8 Травня 2014
14:25

Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями ними законодавства

3713
Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями  ними законодавства
Уряд Молдови моніторить російські канали через порушеннями  ними законодавства

Ретрансльовані в Молдові російські телеканали використовують елементи, які не відповідають загальноприйнятим демократичним стандартам і молдавському законодавству. Про це заявив віце-прем'єр Молдови з питань реінтеграції Еуджен Коропов за підсумками свого візиту до США, повідомляє «Укрінформ».

 

«Ми є свідками того, як в цей непростий період різні російські телеканали, що ретранслюються на території нашої країни, використовують елементи, що не зовсім відповідають міжнародним правилам і демократичним стандартам, а також чинному в Молдові законодавству», - йдеться в заяві міністра.

 

За словами віце-прем'єра, саме з цієї причини в Молдові ініційована процедура моніторингу російських телеканалів на предмет того, яким чином вони подають інформацію зі східних областей України і Придністровського регіону Молдови.

 

Нагадаємо, 22 квітня  уряд Молдови повідомив, що розповсюджена у ЗМІ інформація про заборону російських телеканалів не відповідає дійсності. Керівник Координаційної ради з телерадіомовлення (КСТР) Маріан Показной назвав повідомлення медіа щодо початку процедури заборони російського телебачення в Молдові «повною дезінформацією». За його словами, агентство не забороняло мовлення жодного російського телеканалу.

 

В КСТР повідомили, що 17 квітня ними було прийняте рішення щодо проведення моніторингу новинних та аналітичних програм російського телебачення, які транслюються в Молдові. Відповідний запит надійшов від депутата Ани Гуцу з метою «зупинити пропаганду російських мовників». Маріан Показной повідомив, що рішення з приводу російських телеканалів прийматимуться за результатами моніторингу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3713
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду