Нацрада закликає мовників дослухатися до рекомендацій істориків у висвітленні Дня Перемоги

Нацрада закликає мовників дослухатися до рекомендацій істориків у висвітленні Дня Перемоги

5 Травня 2014
11245
5 Травня 2014
19:19

Нацрада закликає мовників дослухатися до рекомендацій істориків у висвітленні Дня Перемоги

11245
Нацрада закликає мовників дослухатися до рекомендацій істориків у висвітленні Дня Перемоги
Нацрада закликає мовників дослухатися до рекомендацій істориків у висвітленні Дня Перемоги

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликає топ-менеджерів і керівників телерадіоорганізацій дослухатися до рекомендацій Українського інституту національної пам'яті у висвітленні Дня перемоги, використовувати логотип «Ніколи знову», а також транслювати відеоролик. Про це йдеться у зверненні Нацради.

 

Нацрада нагадує, що до Дня Перемоги розроблено логотип загальнонаціональної об'єднавчої кампанії, у якому використано європейський символ пам'яті полеглих у війні - червоний мак - і гасло «Ніколи знову».

 

Також у рамках цієї акції виготовлено відеоролик, який Національна рада рекомендує від сьогодні й до кінця травневих свят розмістити в ефірі телерадіоорганізацій усіх форм власності та на інтернет-ресурсах мовників.

 

«Звертаємо вашу увагу, що офіційні заходи з нагоди завершення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом цього року триватимуть 8 і 9 травня, разом із європейськими країнами. У цьому контексті до Національної ради звернувся Український інститут національної пам'яті з проханням щодо необхідності дотримуватися виваженого підходу при формуванні програмного наповнення телерадіоорганізацій. З рекомендаціями Інституту можна ознайомитися на веб-сайті Державного комітету телебачення і радіомовлення України», - йдеться у зверненні Нацради.

 

«Наша країна переживає нині непрості часи й тому від нашої мудрості, нашої виваженої позиції і точного слова залежить збереження миру і злагоди в державі», - закликає Нацрада телеменеджерів.

 

Нацрада сподівається, що в ці дні глядач побачить найкращі зразки кінодокументалістики, відзняті українськими воєнними кінооператорами, подивиться художні фільми, створені на вітчизняних студіях, почують спогади фронтовиків. «Віриться, що головний акцент у програмах радіо й телебачення буде зроблено на світлій пам'яті про всіх загиблих у боротьбі з ворогом, на вдячності ветеранам», - йдеться у зверненні.

 

Національна рада вважає, що відзначення Дня Перемоги стане фактором об'єднання для суспільства і зміцнить у вірі, що Перемога була і залишається одна на всіх, як і Україна.

 

Як писала «Детектор медіа», Український інститут національної пам'яті підготував методичні матеріали для Держкомтелерадіо щодо відзначення Дня Перемоги у світі та свої пропозиції щодо вшанування цього дня в Україні. Ці матеріали рекомендовано враховувати державним ТРК при підготовці тематичних програм та висвітленні святкування Дня Перемоги.

 

Крім того, УІНП разом з Національною телекомпанією України розробили новий логотип Дня Перемоги - червоний мак як український символ традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни Європі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду