Аваков підтвердив, що у Слов’янську відновлено мовлення українських телеканалів

Аваков підтвердив, що у Слов’янську відновлено мовлення українських телеканалів

5 Травня 2014
8858
5 Травня 2014
16:31

Аваков підтвердив, що у Слов’янську відновлено мовлення українських телеканалів

8858
Аваков підтвердив, що у Слов’янську відновлено мовлення українських телеканалів
Аваков підтвердив, що у Слов’янську відновлено мовлення українських телеканалів

Сьогодні, 5 травня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що телевізійна вежа в м.Слов'янську (Донецька обл.) нині перебуває повністю під контролем української влади.  Про це пише сайт «Радіо Свобода».

 

«Вежа в Слов'янську повністю під контролем української влади, мовлять українські канали», - сказав Арсен Аваков журналістам на блокпості на в'їзді до Слов'янська.

 

Раніше міністр МВС повідомив, що українські антитеростичні підрозділи вранці 5 травня виявили засідку терористів, розпочався бій. За словами Арсена Авакова, бойовиків відтіснили до центру Слов'янська.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», інформацію про перехід телевежі під контроль українських силовиків раніше підтвердив російському інформагентству «Інтерфакса» анонімний представник штабу так званої самооборони Слов'янська. «Телевежа, розташована в селищі Андріївка у передмісті Слов'янська, захоплена противником, йдуть бої як в Андріївці, так і в Семенівці. Поки ми змушені відступити вглиб, за межу міста. Сили противника вже на території Слов'янська», - сказав співрозмовник «Интерфакса».

 

Російське інформагентство зазначає, що контроль над телевежею у Слов'янську неодноразово переходив від влади до терористів і навпаки. Станом на 3 травня, телевежу контролювали українські підрозділи російське телебачення було відключено.

 

Нагадаємо,  3 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що бійці національної грардії та внутрішніх сил звільнили захоплену  телевежу Концерну РРТ у м. Краматорську (Донецька обл.), що забезпечує телевізійним сигналом Краматорськ, Слов'янськ, Горлівку та Макіївку.

 

4 травня на телевежу Концерну РРТ у Краматорську, що забезпечує телевізійним сигналом мм.Краматорськ, Слов'янськ, Горлівку та Макіївку, повернулося українське мовлення. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

 

Телевежу Концерну РРТ у Краматорську  озброєні нападники  захопили  17 квітня. Тоді ж бойовики вимкнули українські телеканали і розпорядилися почати трансляцію російських каналів. Вночі 17 квітня СБУ та Концерн РРТ знеструмили передавальну станцію, після чого сепаратисти залишили захоплений об'єкт. Але 18 квітня озброєні нападники, схожі на російських військових, знову захопили об'єкт. Цього разу вони привезли із собою обладнання, яке технічно не дозволить знову знеструмити телевежу. Загарбники телевежі увімкнули російські канали на частотах українських. У ніч на 3 травня бійці національної грардії та внутрішніх сил звільнили захоплену  телевежу Концерну РРТ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду