Премію Кривенка здобула Христина Бердинських

Премію Кривенка здобула Христина Бердинських

5 Травня 2014
10012
5 Травня 2014
10:24

Премію Кривенка здобула Христина Бердинських

10012
Лекцію Свободи під час урочистостей із нагоди вручення премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитає кримськотатарський режисер Ахтем Сеїтаблаєв
Премію Кривенка здобула Христина Бердинських
Премію Кривенка здобула Христина Бердинських

Одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» стала журналістка Христина Бердинських, повідомляє сайт Українського католицького університету.

 

Члени журі відзначили значущість її авторського соціального проекту «Єлюди - Maidaners»,  присвяченого портретам простих учасників Євромайдану.

 

Христина Бердинських шість років працювала у журналі «Корреспондент». У листопаді 2013 року пішла з журналу, що змінив редакційну політику після переходу під контроль Сім'ї Януковича. Проект «Єлюди - Maidaners», що складається з розмов із учасниками Майдану та мешканцями Сходу й Півдня України, започаткувала 1 грудня. Волонтерська команда перекладає записані Христиною історії багатьма мовами.

 

Як писала Т, вручення премії відбудеться 15 травня 2014 року о 17.00 у конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету.

 

Цьогорічну Лекцію Свободи під час урочистостей із нагоди вручення премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» прочитає кримськотатарський режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

 

Премія вручається з 2004 року у травні, до Дня народження загиблого 9 квітня 2003 року українського журналіста Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», до якої входять з його друзі і колеги  Орест Друль, Богдан Панкевич, Мирослав Маринович та інші. У минулому премію отримували журналісти: Сергій Рахманін, Володимир Ар'єв, Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов.

 

У 2013-му році десятим лауреатом премії став засновник проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський. Лекцію Свободи 2013 року прочитала історик Наталя Яковенко, завідувач кафедри історії Києво-Могилянської академії.

 

Із 2014 року організацією щорічної Лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займатиметься Школа журналістики Українського католицького університету.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10012
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду