Томенко та Мудрак підтримали ініціативу «1+1» щодо відмови від пропагандистського контенту Росії

Томенко та Мудрак підтримали ініціативу «1+1» щодо відмови від пропагандистського контенту Росії

3 Травня 2014
10311
3 Травня 2014
16:35

Томенко та Мудрак підтримали ініціативу «1+1» щодо відмови від пропагандистського контенту Росії

10311
Томенко та Мудрак підтримали ініціативу «1+1» щодо відмови від пропагандистського контенту Росії
Томенко та Мудрак підтримали ініціативу «1+1» щодо відмови від пропагандистського контенту Росії

Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підтримує групу «1+1 медіа» у її рішенні зняти з ефіру фільми та серіали, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації. Про це пан Томенко зазначив на своїй сторінці у Facebook.

Він нагадав, що сам неодноразово звертався з такою пропозицією до українських телеканалів та закликав їх підтримати бойкот пропагандистському контенту.

«Пропоную всім каналам проявити солідарність і з каналом «1+1», і з українською армією та правоохоронними органами у сьогоднішній війні з російською агресією та з доктриною "Русского мира"», - пише Микола Томенко.

Заступник голови Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення, медіаексперт Лариса Мудрак також підтримала позицію «1+1». Як вона зазначила на своїй сторінці у Facebook, «така ініціатива саме зараз повинна бути підтримана усіма телевізійними каналами!».

 

Також Лариса Мудрак додала: «Війна за майбутнє в розпалі, й визначатися з принциповою національною інформаційною позицією необхідно. Звернення до телеменеджерів щодо російського закупівельного продукту обговорювали в робочому режимі. Втручання в редакційну програмну політику неприпустимо для регуляторів. Але сьогодні не мирний час й я ініціюватиму моніторинг щодо фактів показу та популяризації фільмів , які вихваляють силу та боєздатність Збройних сил РФ на українських телевізійних каналах з 1 травня. Нам треба захищати країну!».

 

Як писала «Детектор медіа», 2 травня група каналів «1+1 медіа» звернулася до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації,  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та  Генеральної прокуратури України з вимогою терміново дати оцінку фактам показу та популяризації фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил Російської Федерації на українських телеканалах. 

 

«Наразі ми перебуваємо у стані неоголошеної війни. В умовах, коли країну намагаються розділити, та коли агресор використовує всі можливі важелі інформаційного, емоціонального, фінансового та військового тиску - пропаганду цінностей  та вихваляння сили російського спецназу, збройних сил РФ та інших спецпідрозділів вже не можна виправдати жодними економічними аргументами та смаками глядачів. На нашу думку така програмна політика носить всі ознаки державної зради. Наразі група"1+1 медіа" прийняла рішення зняти з ефіру каналів групи всі такі серіали та інші продукти», - заявив  генеральний директор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10311
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
небайдужий
3617 дн. тому
Ну, добре, про збройні сили зняли з ефіру. А про доблесну поліцію, благородних злодіїв та іншу "развєсістую клюкву"? Чи не простіше було б зовсім відмовитися від цього ворожого сміття і замінити його сміттям власного виробництва? Художній рівень від цього не постраждає, зате з'явиться виховний і патріотичний момент.
нормальненько
3617 дн. тому
А скільки ініциативи проявили пересічні глядачі по зняттю з ефіра ПЕРШОГО блювотини під назвою Хробацьке ТV? . І що , їх почули кожного?????????????
cox
3617 дн. тому
Новости 1+1 двухлетней давности... А представляют, как ответ на сегодняшнюю ситуацию. Саша, это мелко. Хотя, о чём это я?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду