«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі

«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі

22 Квітня 2014
11187
22 Квітня 2014
15:09

«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі

11187
«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі
«Майдан» Сергія Лозниці покажуть поза конкурсом на Одеському кінофестивалі

Документальний фільм режисера українського походження Сергія Лозниці «Майдан», знятий у лютому-березні 2014 року на Майдані Незалежності в Києві, буде показаний у позаконкурсній програмі 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який відбудеться 11-19 липня. Про це повідомляє «Укрінформ».

 

Докуфільм «Майдан» буде представлено у рамках нової позаконкурсної програми Одеського МКФ-2014 Way to Freedom («Шлях до свободи»), до якої увійдуть фільми про роль громадянського суспільства.

 

Аби зняти документальний фільм про протести у Києві у грудні 2013-лютому 2014 режисер Сергій Лозниця перервав роботу над проектом про трагедію Бабиного Яру, зйомки якого були заплановані на літо 2014 року.

 

За словами митця, «Майдан» знятий без фінансування і за наявності лише камери і з залученням звукорежисера.

 

Окрім презентації своєї документальної стрічки, Сергій Лозниця візьме участь у 5-му ОМКФ як член жюрі Міжнародної конкурсної програми.

 

Нагадаємо, світова прем'єра докуфільму «Майдан», робота над яким перебуває у стадії завершення, відбудеться у травні на 67-му Каннському кінофестивалі у рамках секції «Спеціальний показ». Про це йдеться в програмі фестивалю, оприлюдненій 17 квітня.

 

Сергій Лозниця - український режисер документального та ігрового кіно, який проживає у Німеччині. У 2010 році його повнометражний ігровий дебют «Щастя моє» став першим в історії українським художнім фільмом, що брав участь в основному конкурсі Каннського МКФ. Друга участь митця у конкурсній програмі Канн з фільмом «У тумані» (2012) принесла йому приз Міжнародної федерації кінопреси ФИПРЕССИ. У цьому ж році він був визнаний кращим фільмом на ОМКФ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11187
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду