Мирослав Слабошпицький представить Україну в конкурсній програмі Каннського кінофестивалю

Мирослав Слабошпицький представить Україну в конкурсній програмі Каннського кінофестивалю

21 Квітня 2014
12510
21 Квітня 2014
18:09

Мирослав Слабошпицький представить Україну в конкурсній програмі Каннського кінофестивалю

12510
Мирослав Слабошпицький представить Україну в конкурсній програмі Каннського кінофестивалю
Мирослав Слабошпицький представить Україну в конкурсній програмі Каннського кінофестивалю

Стрічка «Плем'я» Мирослава Слабошпицького представить Україну в конкурсній секції «Тиждень критики» Каннського фестивалю-2014. Про це повідомляється на сайті форуму.

 

Як повідомляється на сайті офіційного дистрибутора стрічки в Україні, компанії «Артхаус трафік», за синопсисом, головний герой фільму, Сергій, потрапляє в спеціалізований інтернат для людей із вадами слуху. Там діє кримінальна організація «Плем'я». Намагаючись вписатися в ієрархію школи,  Сергій бере участь у кількох пограбуваннях. Однак кохання змушує його порушити неписані закони племені.

 

У стрічці «Плем`я» знялися Григорій Фесенко, Яна Новикова, Роза Бабій, Олександр Дзядевич, Ярослав Білецький, Іван Тішко, Олександр Осадчий, Олександр Сидельников.

 

Оператором-постановником і продюсером фільму виступив відомий редисер ігрового й документального кіно Валентин Васянович.


Бюджет стрічки - 16 млн грн. Наполовину фільм фінансувало Держкіно. Решту коштів було надано Фондом Хуберта Балса Роттердамського кінофестивалю.

 

Конкурентами «Племені» будуть шість картин з різних країн світу. Це  дебютна стрічка данця Йонаса Олександра Арнбі (Jonas Alexander Arnby) «Коли звірі сплять» (When Animals Dream), фільм американця Девіда Роберта Мітчелла (David Robert Mitchell) «З цього випливає» (It Follows), а також роботи «Теміше за опівніч» (Darker Than Midnight) Себастьяна Різо (Sebastiano Riso)з Італії, «Хороші люди» (Gente de bien) Франко Лоллі (Franco Lolli) з Колумбії, «Надія» (Hope) Бориса Ложкіна з Франції,  «Зробив себе сам» (Self Made), Шіри Геффен (Shira Geffen) з Ізраїля.

 

Фільмом відкриття «Тижня критики» стане стрічка «Займаючись любов» (Making Love) французького режисера Джинн Карренар (Djinn Carrenard). Завершить покази секції «Гіпократ» (Hippocrate) Тома Лілті (Thomas Lilti), який теж є французьким режисером.

 

«Тиждень критики» - одна з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю. Її створено в 1962 році Союзом французьких кінокритиків. Мета - пошук молодих режисерів і підтримку їх дебютних і других картин. Завдяки «Тижню критики» було відкрито імена Бернардо Бертолуччі, Отара Іоселіані, Кена Лоуча, Вонга Кар-Вая, Жака Одійяра, Алехандро Гонсалеса Іньярріту, Джеффа Ніколса та багатьох інших.

 

Про подробиці участі «Племені» у «Тижні критики» «Артхаус трафік» розповість на прес-конференції 22 квітня.

 

Як писала «Детектор медіа», на 67-му Каннському фестивалі буде показано документальний фільм режисера українського походження Сергія Лозниці «Майдан». Стрічку було знято у лютому-березні 2014 року на майдані Незалежності в Києві. Картину було представлено в межах програми «Спеціальний показ».

 

Також у «Спеціальному показі» в Каннах покажуть кіноальманах «Мости Сараєво», над яким працювали Сергій Лозниця, Айда Бегич, Леонардо Ді Костанзо, Жан-Люк Годар, Камен Калєв, Ізільд Ле Беско, Віченцо Марра, Урсула Майєр, Володимир Перишич, Крісті Пую, Марк Реча, Ангела Шанелек, Тереза Віллаверде.

 

У конкурсній програмі Short Film Corner Каннського кінофестивалю візмуть участь роботи «Абонент» Марини та Оксани Артеменко, «Прості речі» Олександра Ратія та «Інь, і що з цим робити» Мирослави Хорошун.

 

67-й Каннський кінофестиваль відбудеться з 14 по 25 травня. Імена переможців стануть відомі 24 травня.

 

Мирослав Слабошпицький - член Європейської кіноакадемії. Народився  17 жовтня 1974-го року в сім'ї українського письменника та літературознавця Михайла Слабошпицького.


Закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого за фахом «режисер кіно і телебачення».


Працював репортером криминальної хроніки, писав сценарії для кіно та телебачення. Один із них - «Чорнобильський Робінзон» - у 2000 році став дипломантом першого Всеукраїнського конкурсу сценаріїв «Коронація слова».


На початку 1990-х рр. працював на Національній кіностудії ім. О. Довженка.
З 2000 р. - член Національної спілки кінематографістів України. Був віце-президентом Асоціації молодих кінематографістів України.


У 2002-му через конфлікт з головою Державної служби кінематографії Ганною Чміль виїхав до Санкт-Петербургу, де працював сценаристом і другим режисером над низкою проектів. Дебютний короткометражний фільм «Інцидент» (український варіант - «Жах», прем'єра на кінофестивалі «Молодість», Київ, 2006) брав участь у конкурсних програмах 27 фестивалів в 17 країнах світу (Бельгія, Іспанія, Італія, Британія, Парагвай, Греція, Чехія, Угорщина, Румунія, Сербія, Росія тощо) й отримав приз на кінофестивалі в Альгарві (Португалія).


У лютому 2009-го другий короткометражний фільм Мирослава Слабошпицького «Діагноз» вперше в історії України потрапив у конкурс Берлінського кінофестивалю. За рік режисер брав участь у конкурсі Берлінале з короткометражною стрічкою «Глухота».


2012-го року 23-хвилинний фільм Мирослава Слабошпицького «Ядерні відходи», знятий в рамках проекту «Україно, goodbye!», здобув «Срібного леопарда» в конкурсній програмі «Леопард майбутнього» Міжнародного кінофестивалю в Локарно. У 2013-му Мирославу Слабошпицькому за фільм було вручено «Золоту медаль Белграда» 60-го ювілейного Кінофестивалю документального і коротко­­метражного кіно в Белграді.

 

«Детектор медіа»

На фото - кадр із фільму  «Плем`я», http://arthousetraffic.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12510
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду