На «Марші правди» в Москві присудили нагороди найкращим пропагандистам у ЗМІ

На «Марші правди» в Москві присудили нагороди найкращим пропагандистам у ЗМІ

13 Квітня 2014
13090
13 Квітня 2014
15:32

На «Марші правди» в Москві присудили нагороди найкращим пропагандистам у ЗМІ

13090
На «Марші правди» в Москві присудили нагороди найкращим пропагандистам у ЗМІ
На «Марші правди» в Москві присудили нагороди найкращим пропагандистам у ЗМІ

На «Марші правди», що проходить на проспекті Сахарова в Москві, оголошують найкращих брехунів серед російських журналістів у різних номінаціях. Про це «Детектор медіа» стало відомо з прямої трансляції «Радио Свобода».

 

Антипремія носить назву «Махровий тіпун». Переможців визначено у кількох номінаціях шляхом інтернет-голосування.

 

 

 


 

Найпершою переможницею стала ведуча  «Первого канала» Єкатєріна Андрєєва. Вона здобула першість у номінації «Божья роса» із формулюванням «за повне відключення свідомості при проголошенні брехні».

 


  

Найкращим претендентом на титул «Нас всех тошнит» став Дмітрій Кисельов. Диплом «за найвищі досягнення на терені брехні» ведучі урочистої церемонії антипремії намагалися вручити під сканування натовпу «По-зор! По-зор"». Однак ведучий на сцені не з`явився - як й інші лауреати антипремії.

 


 

Також пан Кисельов переміг у номінації «Врет как дышит» із формулюванням «за непробивну безсоромність».

 


У номінації «Ниже плинтуса» переміг російський журналіст, автор документальних фільмів на «гострі» теми Аркадій Мамонтов. Цого відзначено дипломом «За убогість брехні, розрахованої на убогість свідомості».

 


У номінації «Фабрика лапши» переміг керівник ВГТРК Олег Добродєєв. Його відзначено «за трудові заслуги з масового виробництва брехні». 

 


 

Найкращим з-поміж претендентів на здобуття перемоги у номінації «С пеной у рта» став політолог Сергій Кургінян - «за натхненну істеричність брехні».

 


Перемогу в номінації «Золотая диарея» виборола українка за походженням, спікер Ради Федерації РФ  Валентина Матвієнко. Її відзначено «за найбезумнішу та  найбезглуздішу брехню».

 

Цитата Валентини Матвієнко, що принесла їй тріумф у антипремії «Махровий тіпун», та висловлювання інших номінантів на  зобуття «Золотої діареї»:

Як писала «Детектор медіа», акція є протестом проти проти пропаганди в російських ЗМІ.

 

Одним з організаторів акції є головний редактор мережевого видання «Ежедневный журнал» Олександр Риклін. До складу експертно-сценарної ради увійшли, зокрема, Лев Рубінштейн, Дмитро БиковГеоргій Сатаров.
 
 
 
За підрахунками учасників, до «Маршу правди» у Москві долучилися близько 5 тисяч громадян і журналістів

 

Гасла акції: «За чесні незалежні ЗМІ!», «За право на інформацію!» і «За відкрите суспільство, проти ксенофобії». Приводом для акції протесту стали останні події з життя російських мас-медіа, зокрема, ситуація з телеканалом «Дождь» - відмова операторів пускати канал на дециметрові частоти, зміна керівництва «Ленты.Ру», створення нової пропагандистської кремлівської структури «Россия сегодня»на базі РІА «Новости».

 

Мітинг тривав понад дві години й завершився транслюванням запису пісень «Океану Ельзи».

 

«Детектор медіа»

Фото - Twitter, http://zerno-ros.ru, http://www.1tv.ru, http://ru.tsn.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13090
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду