Юрій Бутусов: Ефір «Шустер live» на Першому національному щодо розшуку вбивць Небесної сотні був бенефісом Ляшка

Юрій Бутусов: Ефір «Шустер live» на Першому національному щодо розшуку вбивць Небесної сотні був бенефісом Ляшка

5 Квітня 2014
11692
5 Квітня 2014
14:05

Юрій Бутусов: Ефір «Шустер live» на Першому національному щодо розшуку вбивць Небесної сотні був бенефісом Ляшка

11692
Юрій Бутусов: Ефір «Шустер live» на Першому національному щодо розшуку вбивць Небесної сотні був бенефісом Ляшка
Юрій Бутусов: Ефір «Шустер live» на Першому національному щодо розшуку вбивць Небесної сотні був бенефісом Ляшка

Головний редактор «Цензор.нет» Юрій Бутусов залишив прямий ефір ток-шоу «Шустер live» на Першому національному.

 

Як він зазначив журналіст на своїй сторінці у Facebook, пана Бутусова запросили до участі у випуску проекту 3 квітня. За його словами, редактор «Шустер live» Ольга заявила тему програми як розшук вбивць Небесної сотні, і додала, що буде можливість трохи сказати і про досягнення України в НАТО.

 

Рівень дискусії в студї пана Бутусова обурив, і він вирішив піти.

«Мені сподобалося, що був присутній один з реальних героїв Майдану Олександр Абаєв [...], - прокоментував редактор «Цензор.нет» . - Не зрозумів, навіщо запросили Юрія Мірошниченка - екс- представника Януковича в Раді. Він не мав до теми програми ніякого відношення , і був просто зайвим. Однак початок був цілком адекватним. І те , що говорив Олег Ляшко у вступному слові теж було дуже в тему. Але на жаль, ситуація дуже скоро стала некерованою, і, крім Ляшка, говорити не міг вже ніхто».

 

Висловити свою точку зору, за його словами, Юрій Бутусов так і не зміг. «Ляшко кричав, коли хотів, і інші говорили, тільки якщо він вирішував замовкнути. Я вважав, що, враховуючи серйозність теми, у програми є якісь цілі, структура, мета розкрити тему. Але всього цього не було, - зазначив журналіст. - Ефір перетворився на бенефіс Ляшка, який пікірувався то з Мірошниченко, то з генералом МВС Євдокимовим . Я неодноразово намагався взяти слово, бо хотів на ефірі у Шустера сказати кілька важливих речей. Я пропонував Савіку відключити мікрофон Ляшка - він відповів, що це неможливо. Мені приходили думки вдарити по скляному столу, підійти до екзальтованого персонажа та закликати його до порядку. Але тоді замість обговорення сенсів я би сам перетворився на учасника балагану».

 

Пан Бутусов зізнався, що його вразив цинізм шоу, в якому мало йтися про Небесну сотню. «У мене в голові не вкладається, що мета програми з теми щодо обговорення масових вбивств і під поглядами загиблих героїв насправді - зняти чергової передвиборний ролик кандидата в президенти Ляшка. Працювати масовкою не хотілося. Тому я встав і пішов з програми», - написав редактор «Цензор.Нет».

 

За його словами, редактори програми прокоментували його рішення так: «А чого ж ви пішли? Це ж шоу».

 

Співробітникам «Савік Шустер студії» пан Бутусов порекомендував поставити себе на місце родичів загиблих: «А якби серед убитих були ваші близькі? Ви би теж із цього робили веселий балаган? Забалакали обговорення ходу розслідування, забалакали питання відповідальності конкретних чиновників від влади, забалакали, хто саме нападав на співробітників міліції, забалакали тему в день, коли отримані перші результати слідства. З Ляшком усе ясно - він вважає , що участь у революції зробило його вищим за будь-які рамки моралі. Але це, в такому випадку, не шоу. Це театр маріонеток».

 

Також Юрій Бутусов публічно запропонував Новому чільнику НТКУ Зурабу Аласанії як керівнику державного каналу,публічно відповісти на його запитання: «Навіщо державі і суспільству така відверта маніпуляція громадською думкою? Чи оплачений ефір з Ляшком як передвиборна реклама?».

 

Юрій Бутусов та  «Цензор.нет» висвітлювали подї Майдану від перших акцій на підтримку євроінтеграції. Головний редактор потрапив до переліку журналістів, які найбільше постраждали під час висвітлення протестів у Києві. 

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Поліщука 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11692
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду