Тетяна Чорновол готова відповідати за дії волонтерів Антикорупційного бюро в інциденті з журналістами ТСН

Тетяна Чорновол готова відповідати за дії волонтерів Антикорупційного бюро в інциденті з журналістами ТСН

21 Березня 2014
14639
21 Березня 2014
12:32

Тетяна Чорновол готова відповідати за дії волонтерів Антикорупційного бюро в інциденті з журналістами ТСН

14639
Тетяна Чорновол готова відповідати за дії волонтерів Антикорупційного бюро в інциденті з журналістами ТСН
Тетяна Чорновол готова відповідати за дії волонтерів Антикорупційного бюро в інциденті з журналістами ТСН

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики, колишній журналіст-розслідувач Тетяна Чорновол заявила, що готова нести відповідальність за дії активістів, які наразі працюють волонтерами новостворюваного Антикорупційного бюро. Про це вона повідомила особисто у коментарі «Детектор медіа» з приводу інциденту, що стався в Державній архітектурно-будівельній інспекції Києва 18 березня.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», невідомі чоловіки у масках та зі зброєю, які захопили Державну архітектурно-будівельну інспекцію, перешкоджали вести зйомку знімальній групі ТСН каналу «1+1». За словами журналістки Ганни Бокої, невідомий напав на неї, почав викручувати руку, намагаючись зламати телефон. Оператору ТСН Андрію Поставцю невідомі не давали вести зйомку, опускаючи вниз камеру. При цьому ті, що заважали працювати журналістам, назвалися співробітниками Антикорупційного бюро.

 

Інцидент дав підстави журналісту Анатолію Шарію  розповсюдити у Facebook інформацію щодо незаконних дій невідомих озброєних людей, які заявляють, що діють від імені нової влади, вдаючись до погроз і тиску. Видавець газети з Курської області (Росія)  Анатолій Полозков написав у відповідь у Facebook: «Нагадаю, Тетяну Чорновол, журналіста, побили за колишньої влади, тепер вона сама при владі, і її люди б'ють інших журналістів».

 

Тетяна Чорновол повідомила «Детектор медіа», що наразі у неї немає повної інформації щодо інциденту 18 березня, але вона провела збори волонтерів Антикорупційного бюро, на яких було переглянуте відео, яке зняли волонтери, та обговорювались помилки, яких вони припустились.

 

«Я побачила на відео, що журналістів на пропустили у приміщення для зйомки, і пояснила, що такі дії активістів не є законними. Якщо необхідно було зберегти таємницю слідства, то про це журналістам повинні були повідомити слідчі СБУ, які також були присутні на місці інциденту. Припускаю, що волонтери не пропускали журналістів для зйомки через те, що підозрювали, що знімальну групу ТСН можуть використовувати ті, хто хотів би зашкодити антикорупційному розслідуванню», - сказала Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики.

 

Інцидент показали у випуску ТСН

 

Пані Чорновол також підкреслила, що під час інциденту в Державній архітектурно-будівельній інспекції Києва були присутні шість волонтерів, які наразі допомагають Антикорупційному бюро на добровільних засадах, журналіст «Дорожнього контролю» Андрій Дзиндзя, а також невідомі їй представники Правого сектору.

 

Тетяна Чорновол поки що не мала розмови із журналісткою ТСН Ганною Бокою та оператором Андрієм Поставцем.

 

Урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики розраховує, що міліція відреагує відповідним чином на заяву щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів, яку, як вона знає, подали журналісти ТСН. Тетяна Чорновол також заявила, що готова нести відповідальність за дії волонтерів Антикорупційного бюро. Водночас вона підкреслила, що служба наразі знаходиться у стадії формування.

 

Нагадаємо, 6 березня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав розпорядження про призначення журналістки і громадської активістки Тетяни Чорновол на посаду  Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14639
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду