Самопроголошена влада Криму відрізала від інформації кримськотатарський телеканал ATR

Самопроголошена влада Криму відрізала від інформації кримськотатарський телеканал ATR

13 Березня 2014
9771
13 Березня 2014
09:35

Самопроголошена влада Криму відрізала від інформації кримськотатарський телеканал ATR

9771
Самопроголошена влада Криму відрізала від інформації кримськотатарський телеканал ATR
Самопроголошена влада Криму відрізала від інформації кримськотатарський телеканал ATR

Журналістів кримськотатарського телеканалу АTR, що працює в АР Крим, самопроголошена проросійська влада не аккредитовує на свої заходи. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на замгендиректора каналу ATR з інформаційної політики Лілію Буджурову.

 

Журналіст повідомила, що  телеканал АTR не потрапити на засідання парламенту автономії після того, як його захопили невідомі терористи. «Туди нас ніхто не запрошує, там сидять всередині тільки російські журналісти», - сказала Лілія Буджурова.

 

Прес-служби парламенту та інших органів влади не відповідають на запити і дзвінки каналу.

 

«Учора нам повідомили в електронній пошті, що буде призначення покурора. Ми його сприйняли як запрошення, прийшли туди, але нашу групу не пустили й заявили, що телеканал АTR сказали не пускати. Лише після галасу, який ми здійняли, нас у прокуратуру пустили», - розповіла пані Буджурова.

 

«Сьогодні була така ж історія із прес-конференцією Теміргалієва. Нам охоронець повідомив, що АTR сказали не пускати. Знову довелося посперечатися. Повз проходив так званий "міністр правди" Полонський, який попросив, нас пропустити. Охоронець не хотів, але пустив», - повідомила вона.

 

Крім того, за словами Лілії Буджурової, телеканалу не повідомили про те, що проводиться брифінг спікера Верховної Ради Криму.

 

Замгендиректора каналу ATR з інформаційної політики нагадала, що телеканал повністю виключили з кабельних мереж. «У супутнику ми поки ще тримаємося, зараз основне наше мовлення йде через супутник. Також поки йде наш аналоговий сигнал на Сімферополь і сімферопольський район. Крім того, наш сайт постійно "лежить", тому онлайн нас дивитися практично неможливо», - сказала Лілія Буджурова.

 

Пізніше в листі до кримського уряду пані Буджурова написала: «Ви так ратуєте за кримських татар, але у вас не вистачає сміливості запрошувати на свої заходи кримськотатарський канал ATR...  Така "відкритість"нової кримської влади просто вражає, і ми змушені будемо щораз говорити про це нашим телеглядачам».

 

Нагадаємо, київська компанія «Ланет», яка надає послуги з кабельного телебачення та інтернет, повідомила про включення до переліку каналів у своїй мережі незалежних кримських телерадіокомпаній ATR та «Чорноморська ТРК».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду