Лавров вважає події на каналі «Інтер» наступом на свободу слова в Україні

Лавров вважає події на каналі «Інтер» наступом на свободу слова в Україні

25 Лютого 2014
6249
25 Лютого 2014
15:21

Лавров вважає події на каналі «Інтер» наступом на свободу слова в Україні

6249
Лавров вважає події на каналі «Інтер» наступом на свободу слова в Україні
Лавров вважає події на каналі «Інтер» наступом на свободу слова в Україні

Сьогодні, 25 лютого, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив про свою стурбованість щодо подій на українському телеканалі «Інтер» і ситуацією зі свободою слова в Україні. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на видео спільної прес-конференції пана Лаврова з главою МЗС Люксембургу Жаном Ассельборном в Москві.

 

Російський міністр визнав, що РФ «багато що турбує з того, що зараз відбувається у Верховній Раді». Зокрема, пан Лавров висловив стурбованість з приводу скасування закону про мови.

 

Занепокоєння російського МЗС викликає, за словами міністра, ситуація навколо засобів масової інформації в Україні. «Те, що відбувається навколо ЗМІ теж турбує. Ми знаємо, що сталося днями на телеканалі "Інтер"», - заявив пан Лавров.

 

Глава МЗС РФ розцінює ці події як наступ на свободу слова в Україні. «Ми знаємо про пропозиції заборонити мовлення на території України телекомпаній тих країн, які не є учасниками Європейської конвенції з мовлення», - заявив міністр.

 

Він додав, що Росія не є учасником цієї конвенції, але це «не заважає мовити на всю Європу, в кожну країну ЄС». «Якщо таке рішення буде прийнято на Україні, то це буде серйозним порушенням свободи слова на Україні», - зазначив Сергій Лавров.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 21 лютого 16 співробітників «Національних інформаційних систем» - новинного продакшну телеканалу «Інтер», звернулися з відкритим листом до керівництва, у якому заявили про свою незгоду з редакційною політикою каналу. Майже всі журналісти, які поставили свої підписи під зверненням, спеціалізуються на міжнародній тематиці. 

 

Увечері 21 лютого журналістка Лідія Паньків в прямому ефірі програми «Стосується кожного» звинуватила телеканал «Інтер» в брехні і застосуванні пропаганди у висвітленні подій акцій протесту в Україні.

 

22 лютого журналісти та піарники пікетували офіс каналу «Інтер» у Києві, протестуючи проти необ'єктивного висвітлення подій, пов'язаних з Євромайданом.

 

23 лютого в прямому ефірі тижневика «Подробности недели» лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук звинуватив канал «Інтер» у неморальності і порушенні журналістських стандартів.

 

24 лютого, журналістський рух «Стоп цензурі!» виступив із заявою, у якій вимагає відповідальності ЗМІ за цензуру, замовчування, розпалювання ворожнечі, дезінформації та маніпуляції протягом трьох місяців протесту в Україні.

 

Журналісти громадської організації «Стоп цензурі!» вимагають від власників телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа та Сергія Льовочкіна, а також від Кабміну, Верховної ради України негайного відсторонення від керівництва телеканалами «Інтер» та Перший національний топ-менеджерів, які були провідниками цензури. 

 

«Ми заявляємо, що керівник Inter Media Group Ганна Безлюдна директор «Національних інформаційних систем» (НІС) Антон Нікітін, директор Першого національного Олександр Пантелеймонов повинні понести особисту відповідальність за трагедію, що забрала життя сотні людей і залишила кількасот скаліченими. У разі, якщо власники телеканалів не зроблять висновків, зокрема й кадрових, із трагедії, частка провини за яку лежить і на їхніх ЗМІ, ми будемо вимушені звернутись до нового складу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення  з вимогою щодо позбавлення цих каналів ліцензії», - йдеться у заяві.

 

«Стоп цензурі!» закликає журналістів та ведучих телеканалів «Інтер», Перший національний , «Україна», які цілеспрямовано дезінформували суспільство, поширюючи наклепи на учасників мирних протестів та повстанців, самостійно прийняти рішення про припинення роботи в ефірі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6249
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду