Голландського журналіста не пустили на прес-конференцію губернатора Донеччини

Голландського журналіста не пустили на прес-конференцію губернатора Донеччини

3 Лютого 2014
11111
3 Лютого 2014
17:48

Голландського журналіста не пустили на прес-конференцію губернатора Донеччини

11111
Голландського журналіста не пустили на прес-конференцію губернатора Донеччини
Голландського журналіста не пустили на прес-конференцію губернатора Донеччини

Сьогодні, 3 лютого, журналіст видання de Volkscrant (Нідерланди) Ян Ханін не зміг потрапити на прес-конференцію голови Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Андрія Шишацького. Влада зауважила, що іноземний журналіст не пройшов процедуру акредитації, повідомляє видання «Новости Донбасса» з посиланням на слова керівника прес-служби  управління інформаційної політики та з питань преси Донецької ОДА Іллі Суздалєва.

 

Пан Суздалєв пояснив, що голландський журналіст мав на меті не потрапити на прес-конференцію, а поспілкуватись з губернатором області. У відповідь у прес-службі відомства пану Ханіну запропонували написати інформаційний запит.

 

«Всі заходи проходять для тих журналістів, які акредитовані при адміністрації. Ян прийшов за годину до прес-конференції, потрібно було зрозуміти - що це за людина, звідки він, а головна умова - чи акредитований. Я так розумію , що він спочатку хотів поспілкуватися з губернатором , ми запропонували йому механізм - підготувати запит. Але у нього не було мети потрапити на прес-конференцію. Мета була - інтерв'ю з губернатором», - пояснив пан Суздалєв.

 

Виданню «Новости Донбасса» пан Ханан повідомив, що мав намір пройти на прес-конференцію. З ним був донецький журналіст і блогер Денис Казанський, який також підтвердив, що вони збиралися на прес-конференцію. Іноземний журналіст пред'явив свою прес-карту, але отримав відмову.

 

Ілля Суздалєв зазначив, що «іноземні канали не реєструвалися на заходи Донецької обласної державної адміністрації».

 

Головний редактор «Новостей Донбасса» Олексій Мацука повідомив, що судячи із сюжетів російських каналів «Россия1» та Russia today, можна зробити висновок, що ці канали працювали в будівлі адміністрації і що навряд чи у них була відповідна акредитація.

 

Ілля Суздалєв у коментарі «Детектор медіа» повідомив, що для акредитації журналістам необхідно надіслати до прес-служби адресу своєї електронної скриньки, щоб отримувати повідомлення від Донецької обласної адміністрації. Також він додав, що журналісти «Россия1» та Russia today могли для своїх сюжетів використати відео своїх колег, або ж просто знімати у приміщенні будівлі адміністрації, у доступі до якого журналістам не відмовляли.

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду