Польські журналісти обіцяють, що жодний напад на українських колег не буде забутий

Польські журналісти обіцяють, що жодний напад на українських колег не буде забутий

27 Січня 2014
7586
27 Січня 2014
11:18

Польські журналісти обіцяють, що жодний напад на українських колег не буде забутий

7586
Польські журналісти обіцяють, що жодний напад на українських колег не буде забутий
Польські журналісти обіцяють, що жодний напад на українських колег не буде забутий

Працівники низки польських видань та телеканалів висловили обурення щодо нападів на журналістів в Україні. Про це йдеться у відкритому листі, опублікованому на сайті Press.pl.

 

«Такі масштаби порушення свободи слова суспільство та медіа в демократичній Європі не можуть і не будуть терпіти Усі випадки порушення свободи слова, фізичного та психологічного насилля є зареєстровані. Жодне вибите око, жодна зламана рука чи залякана сім'я не будуть забуті», - йдеться у зверненні.

 

Також підписанти закликали долучитися до акції допомоги українським колегам: «Журналісти в Україні роблять те, що є суттю нашої професії. Ми усі повинні їх в цій місії підтримувати».

 

Звернення станом на 27 січня підписали 178 журналістів.

 

Далі «Детектор медіа» публікує заяву польських журналістів повністю:

 

«Ми, польські журналісти, висловлюємо наше обурення і рішуче протестуємо проти того, як ставляться до журналістів, що висвітлюють нинішні події в Україні. Там доходить до жорстоких побиттів, викрадень, нанесення зумисних травм. Із кінця листопада минулого року постраждало вже понад 80 працівників ЗМІ. Деякі журналісти через переслідування були змушені покинути країну.

 

На медійників нападають, попри те, що вони мають ідентифікатори та промарковані жилети. Такі масштаби порушення свободи слова суспільство та медіа в демократичній Європі не можуть і не будуть терпіти.

 

Ми не залишимося пасивними відносно до того, з чим стикаються наші колеги в Україні. Усі випадки порушення свободи слова, фізичного та психологічного насилля є зареєстровані. Жодне вибите око, жодна зламана рука чи залякана сім'я не будуть забуті.

 

Звертаємося до всіх, хто переживає за свободу слова, приєднатися до акції допомоги для українських медіа. Працюючи в надзвичайно важких умовах і з ризиком для життя, 24 години на добу вони транслюють правду про події в своїй країні. Журналісти в Україні роблять те, що є суттю нашої професії. Ми усі повинні їх в цій місії підтримувати»*.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів та сутичок з мітингувальників з правоохоронцями на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві 19 і 20 січня травм і і переслідувань зазнали понад 40 представників ЗМІ.

 

* - автор перекладу Тарас Назарук.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду