Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»

Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»

24 Січня 2014
9771
24 Січня 2014
17:56

Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»

9771
Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»
Янукович пообіцяв внести зміни до «диктаторських законів» - сказав «треба почитати»

Президент України Віктор Янукович заявив, що до законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня, буде внесено зміни. Про це він заявив на  зустрічі з главами церков і релігійних організацій  сьогодні, 24 січня, повідомляє офіційний сайт глави держави.

 

Президент заявив, що експерти з боку влади та опозиції опрацьовують зміни до законів, прийнятих Верховною Радою 16 січня. Вони будуть винесені на голосування на позачерговій сесії парламенту.

 

«Ми прийняли рішення провести позачергову сесію як кризову. І на цій сесії розглянути питання... зміни до тих законів, які були прийняті. Експерти з двох сторін від сьогодні працюють над цим питанням, працюють над змінами, знаходять спільну мову, ми спільною позицією виходимо в парламент і голосуємо», - сказав Віктор Янукович.

 

Він нагадав, що частина цих законів була прийнята голосуванням картками, а частина - підняттям рук. «Але після голосування руками депутати поставили свої власні підписи, тому що їм не давали голосувати картками. У Регламенті це передбачено», - сказав президент.

 

Віктор Янукович визнав, що закони зазнали критики з першого дня. «Їх треба почитати, подивитись, які несуть користь, які є європейськими стандартами і які прийняті в сучасних країнах і працюють», - зауважив гарант.

 

«Таким чином, наші експерти відпрацюють ці питання разом з опозицією, підготують компромісні рішення, і по всіх законах, по яких є розбіжності, ми у парламенті проголосуємо зміни і знімемо це питання», - наголосив глава держави.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада з порушенням процедури ухвалила,а 17 січня президент Віктор Янукович підписав закон №3879 Колесніченка-Олійника, що обмежує права громадян на мирні зібрання і свободу слова. Зокрема, встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняєпоширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій,дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє«незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Як писала «Детектор медіа», журналісти склали петицію та збирають підписи за скасування ухвалених 16 січня законів, які називають «законами Колесніченка-Олійника».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду