У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»

У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»

23 Січня 2014
15082
23 Січня 2014
17:18

У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»

15082
У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»
У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»

30 січня в кінопрокат України вийде фільм «Вій» у форматі ЗD, що є спільним проектом «Марінс Груп Інтертеймент» (MGE), «Російської Фільм Групи» (RFG) та телеканалу «Інтер». Стрічку знято за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя.  Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба каналу «Інтер».

 

Робота над створення стрічки почалася у 2006 році. В основу стрічки, як повідомляють його творці, ліг перший невідредагований рукопис Миколи Гоголя, та історія реального історичного персонажу Гійома Левассера де Боплана - французького інженера та картографа, який одним з перших  почав досліджувати землі Малоросії.

 

Режисер і продюсер стрічки Олег Степченко.

 

За словами розробників фільму, зйомки «Вія» відбувалися на чеських кіностудіях та у відомому замку Сихрів. Для натурних зйомок у чеському лісі побудували цілий козацький хутір, де з історичною точністю відтворювали все до дрібниць. Особливої уваги у фільмі заслуговують монстри.  Вони поділяються на три категорії - загримовані актори, ляльки, що оживають за допомогою механізмів, та повністю віртуальні тривимірні страховиська.

 

«Вій» став перший російсько-українським фільмом,  повністю знятим у форматі 3D. Над проектом працювала команда спеціалістів з України, Росії, Німеччини, Чехії, Великобританії та США.

 

«Основним завданням для мене було створити новий світ, паралельну реальність, яку хотів донести до нас Гоголь. Ось уже кілька років я живу цим проектом і почав розуміти життя наших предків набагато краще та гостріше. Мені б дуже хотілося донести це і до глядача. Тому, що без знання та розуміння своїх основ, коріння, історії у нас немає майбутнього», - сказав Олег Степченко.

 

Головну роль у фільмі зіграв англійський актор Джейсон Флемінг, відомий за голлівудськими роботами «Карти, гроші, два стволи», «Битва титанів», «Великий куш».  Також у стрічці зналися російські актори Олексій Чадов, Валерій Золотухін, Андрій Смоляков, Агнія Дітковскіте та інші.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду