МЗС не реагуватиме на образи Задорнова на адресу українців в ефірі російського радіо, бо «забагато честі»

МЗС не реагуватиме на образи Задорнова на адресу українців в ефірі російського радіо, бо «забагато честі»

6 Січня 2014
11638

МЗС не реагуватиме на образи Задорнова на адресу українців в ефірі російського радіо, бо «забагато честі»

11638
МЗС не реагуватиме на образи Задорнова на адресу українців в ефірі російського радіо, бо «забагато честі»
МЗС не реагуватиме на образи Задорнова на адресу українців в ефірі російського радіо, бо «забагато честі»

Російський гуморист Михайло Задорнов, назвавши в ефірі російського радіо «Неформат» українців «єврохохлами» образив почуття національної гідності українців. Але для нього було би «забагато честі», якби на його образи відреагувало Міністерство закордонних справ України, заявив «Радіо Свобода» речник МЗС Євген Перебийніс.

 

«Для пана Задорнова було би забагато честі, якби на нього реагувало ціле МЗС. Але, як громадянин, я можу сказати, що навіть таким, так би мовити, сатирикам, треба уважно стежити за межею, яка відділяє гумор від образи цілого народу», - сказав пан Перебийніс.

 

За його словами, висловлювання Михайла Задорнова на адресу українців викликають «огиду» у громадян України.

 

В ефірі російського радіо «Неформат» Задорнов поцікавився, чи «не розбігся» ще в Україні «євромайдан із єврохохлами». «Єврохохли так звані ... вони нас звинувачують, що Росія робить Україну колонією. Яка колонія може бути з країни, яка нічого не виробляє», - заявив Задорнов.

 

Народний депутат України Віктор Балога у соціальних мережах написав, що коли громадянин сусідньої держави, навіть, якщо він комік, ображає Україну, то керівник МЗС України повинен «негайно відірватися від передріздвяних справ і викликати для пояснень російського посла».

 

 

 

 

Нагадаємо, що український телеканал «Інтер» транслював концерт Михайла Задорнова у переддень Нового року, 31 грудня.

 

Раніше речник МЗС аналогічно коментував образи російського телеведучого Дмитра Кисельова на адресу українців. На думку МЗС, інтерпретація подій в Україні Дмитром Кисельовим є його власною, авторською ініціативою та не відображає офіційної позиції РФ. У зв'язку з цим, МЗС не вважав за доцільне реагувати на нього.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11638
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kbr
3754 дн. тому
Ну да... Когда ваш Шкляр (несостоявшийся шевченковский лауреат) под ваши аплодисменьты пишет "кацапыдло повэрнуло свою мармызу" - это феерично. Когда на ваш флаг мочится англичанин, это супер, когда вам как обезьянам с рук раздают печенье на вшивом и грязном майдане - зашибись! Но стоит российскому юмористу (не президенту!) сказать правду - такой конфуз: вы это только подтверждаете, он таки прав!
киянин
3755 дн. тому
Це тільки доводить, що в нашому МЗС українців нема. Там самі хохли та мігранти. Вони не ображаються. Адже не ображається козел, коли його називають козлом.
Ленивый
3755 дн. тому
Если следовать некоторым советам и реагировать на выступление юмориста на дипломатическом уровне, украинский посол в России будет безвылазно сидеть в МИДе РФ и объясняться по-поводу заявлений украинских не только юмористов и журналистов, но и официальных лиц Государства, допускающих в адрес РФ и ее руководства гораздо более "недопустимые" высказывания и выражения. И чего это в Госдеп США ни разу не вызвали посла РФ по поводу высказываний Задорнова в адрес американцев? Надо поостыть, а то докатимся до того, что начнем судиться за рассказанный анекдот, что породит ещё большее их количество. Наша реакция на слова Задорнова, дополнительная тема для талантливого юмориста такого уровня
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду