Міліція: організатори показу «Відкритого доступу» не мали дозволу  (ОНОВЛЕНО)

Міліція: організатори показу «Відкритого доступу» не мали дозволу (ОНОВЛЕНО)

5 Січня 2014
11830

Міліція: організатори показу «Відкритого доступу» не мали дозволу (ОНОВЛЕНО)

11830
Ті ж переконані: правоохоронці вийшли за межі своїх повноважень
Міліція: організатори показу «Відкритого доступу» не мали дозволу  (ОНОВЛЕНО)
Міліція: організатори показу «Відкритого доступу» не мали дозволу  (ОНОВЛЕНО)

Начальник управління громадської безпеки УМС України в Черкаській області Володимир Іващенко вважає, що організатори «Відкритого доступу» у Черкасах не мали права проводити цей захід.

 

Як  він розповів у коментарі «Детектор медіа», Черкаським  обласним адміністративним судом було винесено постанову 823/3920/13-А про обмеження щодо реалізації права на мирні зібрання. «ЧОО ВМГО "Демократичний Альянс" на чолі з Таїсією Плахутою було заплановано проведення акції під назвою "Я обираю ЄС" та показ альманаху "Відкритий доступ" на площі біля Черкаської міської ради», - уточнив пан Іващенко. - Про постанову щодо обмеження права на мирні зібрання організаторів поінформували працівники державної виконавчої служби. Після цього вони прийняли рішення проводити акцію та показ на площі біля Центру дитячої та юнацької творчості, що на вулиці Смілянській 33».

 

При цьому, за словами Володимира Іващенка,  організатори мали подати заявки щодо заходів до міськвиконкому, однак не зробили цього. «Заступник директора Центру дитячої та юнацької творчості повідомила їх про те, що дана територія належить цьому закладу, що вони ніякі зібрання не погоджували», - додав він, не уточнюючи прізвища цієї співробітниці установи.

 

Міліція, за його словами, перешкоджала незаконним діям на вулиці Смілянській: «О 12. 40 на цій площі зібралося близько 250 осіб на чолі з активісткою руху "«Стоп цензурі!" Наталією Соколенко та головою Черкаського обласного Демальянсу Плахутою з метою провести акекцію та показ альманаху. Враховуючи те, що заявок не було і керівництвом Центру було поінформовано про відсутність дозволу на проведеня акції та показу, працівники міліції не допустили проведення даного заходу. Вони стали кордоном між апаратурою та людьми».

 

Зі звинуваченнями пана Іващенка категорично не згодна Наталія Соколенко. Вона нагадує працівникам міліції про чинність Конституції України, згідно з якою ніяких дозволів на проведення мирних зборів не потрібно. До того ж, за її словами, організатори заходу показали три повідомлення про наміри провести мирні заходи.

 

 


 

 

 

Як розповіла пані Соколенко, працівниця Центру дитячої та юнацької творчості закидала організаторам презентації альманаху, що вони загрожують дітям.

 

«Ми попередили про наміри провести заходи, і те, що збиралися робити під час цих акцій – показувати фільм чи спілкуватися – наша справа, а не їхня», - коментує Наталія Соколенко. Також вона додає: «Міліціянти вийшли за межі повноважень. Вони забули, напевне, що утримуються на наші гроші – платників податків».

 

 

 

 

Як розповідапані Соколенко,  «минулого разу тут намагалися перекрити місто. Цього ж разу ми просто не встигли – поки несли апаратуру було пошкоджено проектор». Попри це, за її словами, організатори намагалися познайомити пристуніх із альманахом, однак міліція їм перешколджала.«Черкащани дуже добре тримали оборону понад годину. Вони відбили кілька атак на апаратуру, відбили дітей, і люди вивели їх іншим ходом. Хоча, якби міліція не втручалася, діти могли би спокійно ходити через центральний вхід».

 

Наталія Соколенко каже, що організатори докладатимуть зусиль, аби показати «Відкритий доступ» у Черкасах. «А міліції і всім, хто чинив ці незаконні речі, ми дуже дякуємо за рекламу фільмів», - додає вона.

 

Спроба пролемонструвати  альманах завершилася о 14:20  ходою за участі 60-70 осіб. Організаторам дали можливість вивести техніку з місця події. Глядачі ж  рушили спочатку до будівлі УВС, а потім - СБУ, аби висловили своє невдоволення діями міліції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні стало відомо, що у Черкасах міліціонери перешкоджають показу альманаху  «Відкритий доступ». У підсумку, організатори повідомили присутнім, що презентацію скасовано.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://procherk.info та зі сторінки Наталії Соколенко у Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11830
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду