Світові ЗМІ підхопили заклик газети The New York Times помилувати Едварда Сноудена

Світові ЗМІ підхопили заклик газети The New York Times помилувати Едварда Сноудена

3 Січня 2014
3261

Світові ЗМІ підхопили заклик газети The New York Times помилувати Едварда Сноудена

3261
Світові ЗМІ підхопили заклик газети The New York Times помилувати Едварда Сноудена
Світові ЗМІ підхопили заклик газети The New York Times помилувати Едварда Сноудена

Звернення редакційної колегії газети The New York Times до президента США Барака Обами про помилування колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена викликало хвилю підтримки в інших світових ЗМІ. Відповідні повідомлення продовжують з'являтися в міжнародному інформаційному просторі, передає інформагентство «Укрінформ».

 

The New York Times розмістив на своїх шпальтах публікацію «Едвард Сноуден, викривач». «Коли хтось показує, що урядові чиновники регулярно й свідомо порушують закон, ця людина не повинна потрапити до в'язниці від рук того ж уряду. Саме тому президент Обама повинен сказати своїм помічникам, що потрібно почати шукати спосіб, аби покласти край паплюженню містера Сноудена й дати йому стимул повернутися на батьківщину», - написали журналісти.

 

Газета аргументувала, що, враховуючи цінність наданої екс-співробітником американської розвідслужби інформації, він зробив величезну послугу своїй країні.

 

Ініціативу підхопило британське видання The Guardian. «Едвард Сноуден віддав секретну інформацію журналістам, хоча й знав про ймовірні наслідки. Це було актом мужності з його боку», - зазначила редколегія газети.

 

Журналісти The Guardian переконані, що завдяки вчинку Едварда Сноудена серйозні питання суспільної значимості, які раніше нечесно приховувалися, стали відомі широкому загалу. «Ми сподіваємося, що в президентській адміністрації відпрацьовується стратегія, яка дозволила би містеру Сноудену з гідністю повернутися в США. А президент використає свої повноваження, щоб з ним (Сноуденом - ред.) поводилися гуманно і в такий спосіб, щоб це стало прикладом значимості тих, хто викриває злочини, й безпосередньо свободи слова», - пише британське видання.

 

Питання можливої амністії для колишнього представника розвідувальної служби США підняли також британська газета The Times, американське видання The Washingron Post, агнетсва Reuters, Associated Press та інші.

 

Водночас позиція офіційного Вашингтона поки що залишається твердою: Едвард Сноуден повинен повернутися в країну і відповідати перед судом Сполучених Штатів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду