Дмитро Кисельов очолить реорганізоване російське державне інформагентство

Дмитро Кисельов очолить реорганізоване російське державне інформагентство

9 Грудня 2013
5873
9 Грудня 2013
11:03

Дмитро Кисельов очолить реорганізоване російське державне інформагентство

5873
Путін реорганізовує державні ЗМІ. На базі РІА «Новости» створять ІА «Росія сьогодні», яке очолить Дмитро Кисельов
Дмитро Кисельов очолить реорганізоване російське державне інформагентство
Дмитро Кисельов очолить реорганізоване російське державне інформагентство

Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про реорганізацію інформаційного агентства РІА «Новости». На його базі буде створено агентство «Росія сьогодні», яке очолить Дмитро Кисельов. Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на прес-службу Кремля.

 

Як уточнюється в указі президента, в агентство «Росія сьогодні», яке буде розташовуватися в тому ж будинку, що й РІА «Новости», увійде також російська державна радіомовна компанія «Голос Росії», що мовить для закордону.

 

Володимир Путін також доручив Кабміну в місячний термін провести заходи, необхідні для створення нового агентства, та опрацювати питання включення ФДУП «Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні"» в перелік стратегічних підприємств країни.

 

«Основним напрямком діяльності федерального державного унітарного підприємства "Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні" є висвітлення за кордоном державної політики Російської Федерації та суспільного життя в Російській Федерації», - йдеться в указі президента.

 

«Президент Росії В. В. Путін своїм Указом призначив Кисельова Дмитра Костянтиновича генеральним директором федерального державного унітарного підприємства "Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні"», - повідомляє прес-служба Кремля.

 

Як відомо, Дмитро Кисельов - заступник генерального директора Всеросійської державної телерадіокомпанії (ВДТРК), ведучий авторської підсумкової програми «Вести недели», у якій відзначився своїми антиукраїнськими випадами. На початку 2000-х працював ведучим і головним редактором служби інформації українського телеканалу ICTV.

 

Цим же указом Володимир Путін ліквідував Державний фонд телевізійних і радіопрограм, передавши його ВДТРК, а федеральну державну бюджетну установу науки Російську книжкову палату - ІТАР-ТАСС. Крім того, президента Росії реорганізував «Российскую газету», приєднавши до неї редакцію журналу «Родина».

 

Указ набув чинності від дня підписання.

 

Глава адміністрації Кремля Сергій Іванов заявив, що указ президента спрямовано на досягнення двох завдань: «Перше - це більш раціональне використання бюджетних коштів, що виділяються державним інформаційним ресурсам, і мова тут іде про зменшення, а не збільшення їх розмірів. Друге завдання - це підвищення ефективності роботи державних ЗМІ. Росія проводить самостійну політику, твердо захищає національні інтереси; пояснювати це світу непросто, але робити це можна і потрібно».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду