Журналісти «Інтера» та Першого закликали пікетувальників до об`єктивності

Журналісти «Інтера» та Першого закликали пікетувальників до об`єктивності

8 Грудня 2013
14769
8 Грудня 2013
13:33

Журналісти «Інтера» та Першого закликали пікетувальників до об`єктивності

14769
Журналісти «Інтера» та Першого закликали пікетувальників до об`єктивності
Журналісти «Інтера» та Першого закликали пікетувальників до об`єктивності

Після пікету центральних телеканалів учасниками євромайдану частина журналістів висловила незгоду із зауваженнями пікетувальників.

 

Так, ньюзрум телеканалу «Інтер» шокували вигуки «Ганьба!», із якими колона мітингарів прийшла до офісу телеканалу. Після того, як кореспондентка «Подробиць» Ольга Червакова нагадала пікетувальникам, що журналісти «Інтера» активно висвітлюють мітинги прихильників євроінтеграції та ночують на майдані Незалежності, риторика змінилася. Присутні почали кричати «Молодці!», а на завершення пікету заспівали гімн України.

 

На своїй сторінці у Facebook пані Червакова зауважила, що учасники пікету зізналися, що не дивляться телевізор, а в своїх судженнях виходять зі слів політиків про те, що в ефірі каналу кажуть неправду.

 

З нею згодна телеведуча «Інтера» Анастасія Даугулє, у якої, за її словами, виникло бажання подарувати телевізор народному депутату Миколі Катеринчуку, який ішов на чолі колони. Саме нього, зауважує пані Даугулє лунали слова «Вімагаємо від вас чесної роботи!» - «після напружених тижнів виснажливої ​​роботи журналістів, операторів, звуковиків, після монтажів з червоними від недосипання очима, після десятків включень з усіх майданів і мітингів».

 

Нагадаємо, сам пан Катеринчук пообіцяв журналістам «Інтера» що, якщо телеканалу буде потрібна допомога, колона з євромайдану повернеться до будівлі.

 

Обурений пікетом під будівлею телецентру ньюзрум Першого національного. Сюди, як писала «Детектор медіа»,  прийшло близько ста мітингарів.

 

«Протягом двох годин моїм колегам було важко дістатися своїх робочих місць чи виїхати на зйомку», - відзначила ведуча Світлана Леонтьєва у підводці до сюжету про пікет. Також вона додала: «Як з'ясувалося, більшість із тих, хто прийшов під будівлю НТКУ, не дивляться Національний телеканал».

 

У репортажі з пікету журналісти Першого навели приклади сюжетів, присвячених темі євромайдану. І побажали пікетуальникам, які зізналися, що не довіряють Першому каналу і з цієї причини його не дивляться, «хоча б інколи» переглядати новини каналу.

 

При цьому, як видно на відео з пікету, журналісти Першого спілкувалися з учасниками акції через огорожу біля телецентру:

 

 

 

Журналісти телеканалу  «1+1» активно поширювали фото та відео з пікету у соцмережах. Під час акції до колони вийшли журналісти ТСН,і керівництво каналу «1+1». Вони поспілкувалися з активістами євромайдану та подякували їм за підтримку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у суботу 8 грудня прихильники євроінтеграції прийшли висловити підтримку журналістам, які сумлінно виконують свою роботу, а також нагадати власникам телеканалів, що увага громадськості сьогодні як ніколи прикута до теми свободи слова. Пікети з цією метою вони провели біля офісів телеканалів «1+1», «Інтера» і Першого національного.

 

Із сюжетами про пікетування телеканалів можна ознайомитися тут: «Інтер», Перший національний, «1+1».

 

Як саме канали висвітлюють мему євроінтеграції, читайте у моніторингах «Детектор медіа»:

 

Китай нам поможет

Информационная революция

«На Майдане всё спокойно»

 

«Детектор медіа»

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14769
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мольфар
3763 дн. тому
Катеринчука к интеру прислал Клюев. И журналисты, и политика прекрасно знают, что именно Клюев содержит Катеринчука-квазиоппозиционера, именно за его деньги Катя завесил весь Киев своими билбордами. Клюша не смог нагнуть Левочкина, Фирташа, Коломойского, Пинчука на поддержку своей грязной кампании, именно он организовал избиение на евромайдане, потом же подключил Портникова- на содержании Сивковича (правой руки Клюева), мочить интер,- вот и послал Катеринчука на дмитриевскую. Хотя планировали на щусева к Подробностям. Не вышло. И не выйдет. Евромайдан сегодня, как и всю неделю, взрывался " Интер- молодцы! Спасибо!"
репортер
3763 дн. тому
паркан на першому з"явився, бо МВс було попереджено про можливий штурм НТКУ. От і все. Не журналісти боялись вийти о пікетувальників. Ми тут і не таке проходили. Просто Катеринчуку не варто піаритись і прикриватись людьми з Майдану.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду