З Першого національного звільнився ще один журналіст

З Першого національного звільнився ще один журналіст

7 Грудня 2013
20361
7 Грудня 2013
17:06

З Першого національного звільнився ще один журналіст

20361
кореспондент програми «Підсумки дня» Ярослав Тракало
З Першого національного звільнився ще один журналіст
З Першого національного звільнився ще один журналіст

З Першого національного телеканалу через незгоду з редакційною політикою каналу звільнився ще один журналіст, кореспондент програми «Підсумки дня» Ярослав Тракало. Цю інформацію «Української правди» він підтвердив «Детектор медіа» особисто, уточнивши, що заяву подав напередодні увечері.

 

«Я пішов з тієї ж причини, що і мої колеги, - сказав пан Тракало в коментарі Детектор медіа. - Вважаю, що канал, який фінансується коштом платників податків, має висвітлювати новини якщо не об`єктивно, то хоча б збалансовано. І не давати в ефір інформацію про побитих дітей на євромайдані для мене те ж саме, що розділяти позицію влади.

 

Як розповів журналіст, він та колеги піднімали питання під час спільних зборів із керівництвом Першого національного, які відбулися на початку минулого тижня. «Відтоді нічого не змінилося», - сказав Ярослав Тракало.

 

За інформацією джерел «Детектор медіа» на каналі, після зборів колективу 2 грудня керівництво пообіцяло давати в новинах більше балансу й дотримуватися стандартів, однак поліпшення редакційної політики не відбулося. Відтак, ще декілька журналістів Першого національного розглядають можливість звільнитися.  

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 6 грудня з Першого національного каналу через незгоду з редакційною політикою звільнилися двоє журналістів - спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Ігор Меделян і кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20361
Коментарі
41
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Горе-новинарям Першого
3782 дн. тому
От у чому новинарі Першого гаразді, то це в поливанні брудом своїх колег. Завжди!!! Жодне творче об'єднання, управління, дирекція до такого не скочувалися НІКОЛИ! А ці - ну просто боги, для них усі - непотріб. Лиш коли вмикаєш новини - і слухаєш ведучих, що лиш ОЗВУЧУЮТЬ те, що написали ці горе-професіонали, вуха в'януть! Ганьба, витягніть колоду зі свої очей, перш ніж оббріхувати того, хто може проявити свою громадянську позицію! Кубло невігласів!
Anton
3785 дн. тому
Невелика потеря. Ярослав едва ли что то потерял, уйдя из канала. Потерял разве что минимальную среди каналов зарплату и максимальную нагрузку (загрузку) по работе. А канал тоже немного потерял. Авторитетным журналистом в ньюс-руме он никогда не был, творческих начал в нем тоже немного. Тем не предлагал для сьемок, то что предлагали ему снимать - тупо хоронил и сюжеты не выходили. Был ленивым и не зачастую опаздывал на сьемки - так редактора могли обьективно его оценить. С его уходом на канале появилась новая незаполнення вакансия - для безработного журналиста без опыта работы на тв, с жильем (так как на зарплату ут-1 его не снимаешь жилье)
українці -українцям
3785 дн. тому
Класно українці вміють посратись між собою... От на це і розраховують всіляки куми Путіна. Ще б нам не перестрілятись через чвари - ото вже буде європа... а хлопці-таки -мудаки. Нема доблесті звільнитись та прилаштуватись -служити Україні треба справами, а не такими сопливими сюжетами...
Viva Революція
3785 дн. тому
Позакривали рота, шавки підзеківські. Ярослав - Журналіст з великої літери, на відміну від ублюдків, що за три копійки готові продати не тільки честь і правду, а й Батьківщину. А за п'ять, мабуть, і матір рідну
1
3785 дн. тому
To obratsun Немає потреби розповідати тут, а вийдіть та у простих людей спросіть, які ви "ЧЕСНІ ТА ЗВАЖЕНІ"
1
3785 дн. тому
Все правильно, але навіщо обсмоктувати професійність коли йдеться про громадянську позицію? Потрібно було говорити про професійність тоді, коли вони працювали.
українці
3785 дн. тому
Не лише говорити - а працювати треба. Бо, бути українцем- не означає лише ПИШАТИСЬ та ТРИНДІТИ на кожному кроці, що ти українець. Треба якісну роботу представляти, а не бути безпомічним фуфлом з маніфестом.
Українка
3785 дн. тому
А я вважаю, що про такі вчинки треба говорити! І це не піар, а відкрита заява про свою позицію!Нехай усі знають, що в нашій країні є такі журналісти. Є такі патріоти! І, можливо, такі сміливі кроки стануть прикладом для тих, хто ще чогось або когось боїться!
оксані
3785 дн. тому
Оксано, менше пафосу, будь ласка. Ми ще поміряємось сотнями тисяч, і, запевняю вас, у нас є совість і нам не соромно дивитись у очі дітям. І для України ми зробили чимало. Просто не перетворюємо це на істеричний піар. Справжні вчинки - не для натовпу. Ми далеко не самотні і країну не розвалюємо.
...
3785 дн. тому
Короче, заТРАКАЛИ манифестанты... Обкакались.
Оксана
3785 дн. тому
Ярославе! Ви вчинили правильно! Завжди треба жити так, щоб не соромно було зазирнути у власну душу, подивитися в очі своїм дітям! А на тих, хто не знає рідної мови (чи, може, українська їм і не рідна?!) та пише з помилками (мабуть, ДУЖЕ великі професіонали!), не звертайте уваги! З Вами сьогодні - сотні тисяч! А з ними - вони самі!
...
3785 дн. тому
Ну уволились и уволились- кстати Меделян- в отпуске, а тракало неделю был на больничном. Как-то не очень похоже это на безоглядные поступки идеалистов. Обошлись бы без манифестов - больше бы веры вам было. а так- пропиарились и ничего больше. А чтобы заявления делать- надо хотя бы авторитет среди людей иметь. А то смешно просто- потуги выглядеть самым совестливым- и при этом во время разгона детей на Майдане - делать сюжеты о премьере... Вранье оно и в Африке вранье...
obratsun
3785 дн. тому
тим, хто розказує про замовчування - в кожному випуску новин щодня є матерал з євромайдану, огляд по регіонам - євромайданів плюс синхрони опозиції, принаймні, цього тижня з парламенту, бо він пленарний. так що, з приводу зваженості - спершу подивіться, а після цього брудом поливайте. за решту контенту каналу - новини не відповідають. до речі, героїзм - не піти, махнувши шашкою, а зробити так, щоб покращити ситуацію. над цим і працюють решта - нормальних журналістів
///
3785 дн. тому
третій досвідчений і хитрожопий.
....
3785 дн. тому
Цікаво, а чого такий патріот тракало з "України молодої" на такий поганий перший прийшов? Міша Дорошенко попер звідти чи в похід за славою зібрався на УТ-1? Невже тут влітку було більше свободи?
obratsun
3785 дн. тому
зверніть увагу, ніхто не оскаржує професійність третього журналіста - Меделяна. а ось про цих двох нездар і додати нічого
тролям
3785 дн. тому
Новини збалансовані і ніхто не "рже". А щодо колективу- то не говоріть дурниць: ви цих людей ще не знаєте. Тут і страйк, якщо треба оголосять- але і такого голого короля, як тракало чи лефтер- на чисту воду виведуть. Отак у мунту пору і випливає гімно на поврехню- вже пора новому папі служить!
Українка
3785 дн. тому
Багато років читала статті Ярослава в газеті "Україна молода". Подобалось, бо завжди це було актуально, чесно, об'єктивно!Ще більше поважаю Вас тепер, Ярославе, за те, що, як і раніше, маєте свою громадську позицію, за те, що з народом, за те, що з Україною!
Справедливий
3785 дн. тому
Яке відношення має профессіоналізм журналіста, з замовчуванням новин? Тим паче Вам "ПРоффесіоналам" має бути соромно, що то вчинили прості журналісти, а ви, так звані професіонали сидите і жуєте рвоту рыгыаналов. СОРОМ!
777
3785 дн. тому
пропащие ребята. судя по коментам о коллегах - еще и низкие и аморальные.
проффи
3785 дн. тому
да при чем здесь лефтер, тракало - ржут с ваших новостей, с тех кто там работает. вы же там потому что деваться некуда - не возьмут. идиоты в новостях в коментах - во всем. пропащая страна
слабовольним
3785 дн. тому
Та ні, це тут у ньюс-румі ржуть: згадують , як Лефтер 9 годин писав сюжет про відвідання рибгоспу- так і не написав.
проффи
3785 дн. тому
а и правда, ребата, с вас все ржут! коллеги -ржут, люди - плюют. не канал а посмешище. весь мир говорит о майдане. а у вас язык - в жопе
набоков
3785 дн. тому
дракула, какало.. як багато асоціацій...
не тракало і слава Богу
3785 дн. тому
Попікетували! прийшли за принципом "Не читав, але засуджую!" Не зарікайся, бо ще будеш і у кавуніва і у папи працювати- такі псевдо-патріоти дуже грошенята люблять. Тракало от будеш редактором у Лефтера- хочу побачити це "CNN"
слабовольні
3785 дн. тому
Люди тримаються за крісла. Готові брехати, метати гімном, але і далі підтримувати цю шушваль при владі. Вчинок хлопців, на відміну від вас, заслуговує поваги і є взірцем. А ви там як протирали штани, так і далі будете протирати. ПроФФесіонали великі, мля. рейтинг нижче плінтуса. йопт які ж там проффесіонали залишись, аж страшно за інші канали. та з вас УСІ ржуть. вам нормально так?? шок просто шок
стоп цензурі
3785 дн. тому
біжіть арбузіка давати чи папу. убогі. і, Господи, яка ж мерзота - без принципів. до речі, вас там уже попікетували? чи ви сидите як криси в норах під захистом беркуту. мразі
obratsun
3785 дн. тому
розслабтесь. Нам якраз не в Донбас, ми підтримуємо ЕС. Але непрофесійність Тракало і Лефтера до інтеграції і свободи ніякого відношення не мають.
obratsun
3785 дн. тому
бреше Перший, брешуть тролі, які сидять там на гроші платників податків. І замість того щоб підтримати свій народ займаються інтернет-дрочерством. жодного слова по факту брехні в ефірі. вам на даунбас пора або в маріїнку. там ваш удєл і ваші однодумці
репортеру
3785 дн. тому
попрацювали на три копійки, а воні-оооо- бажаю вам взяти їх до свого колективу--нанюхаєтесь!
obratsun
3785 дн. тому
Пари у вас. і ви їм служите. кріпаки з гамняною душею і комплексом меншовартості
дивіться лебедине озеро
3785 дн. тому
гнилий канал - гнилі і брехливі люди
obratsun
3785 дн. тому
Репортер з власною думкою! Жоден провесіонал не може написати те, що написали Ви. Оскільки пан, про якого ми говоримо, слабкий журналіст, а в його біографії навряд чи є щось визначальне. До речі, не могли б назвати тих професіоналів, кого він виховав?
ользі
3785 дн. тому
Лефтер та тракало- спасибі, що пішли! Час, проведениий з такою сволотою-дійсно-змарнований. Це була помилка керівництва- але як було розгледіти у таких лагідних хлопчиках (особливо, коли вони не могли написати сюжет) падлюк?
obratsun
3785 дн. тому
а кого ви називаєте сволотою?
Ольга
3785 дн. тому
Молодці! І немає значення, скільки часу людина пропрацювала. Можливо час , проведений з такою сволотою, як керівництво цього каналу, вже сам по собі можна вважати помилкою...
Репортер з власною думкою
3785 дн. тому
Шановне "керівництво" чи члени колективи найпопулярнішого каналу країни, для початку - вивчіть орфографію та пунктуацію української мови. І насамперед - саму українську мову. А перед тим, як обливати брудом людину, прочитайте бодай її біографію. Ярослав - людина з профільною освітою, журналіст з десятирічним досвідом роботи, 7 з яких пропрацював на посаді редактора. З-під його начала вийшли десятки журналістів, які тепер працюють у провідних ЗМІ країни - провідних та чесних. Тому, як писати, він знає краще за вас. І наостанок - не варто, не варто відбілюватися. Вся країна бачила, як під час кривавої бійні студентів і подальших перипетій ваш ресурс транслював як не брехню, так дитяче "Євробачення". Тому коментарі тут нічиї - ні Ярослава, ні народу - вже нічого і не вирішують. СТОП цензурі в Україні!
obratsun
3785 дн. тому
да, телекритика! а поспрашивай-ка ты у коллег этого парнишки, какой он журналист с большой буквы? а еще лучше, - поинтересуйся его достижениями - интересными сюжетами, например! только настоящий журналист может начинать сюжет о глобальных изменениях климата с лайфика - стишка девочки об осени. Грустно это, когда всякое г, не трудом, а пользуясь ситуацией, пытается всплыть и сделать себе имя. кстати, его хотели уволить месяц назад за профнепригодность
коллега
3785 дн. тому
Летний призыв свалил, наконец-то. А то только дежурить мжно было их ставить. Тракало решил прославиться -по-другому - у него никак.
гість
3785 дн. тому
Пан Тракало оперативно скористався коньюнктурою. Пропрацювавши зо три місяці, так і не спромігся зробити нічого путнього. Тож вирішив: краще звільнитися під гучним гаслом, ніж за профнепридатність.
тракалу
3785 дн. тому
ярослав! Ті можешь, конечно, врать телекритике и УП, но мі-то знаем: как ті работал(кстати пару месяцем всего). Как редактора тебя учили писать- да так и не научили. Иди, может на следующем канале тебя чему-то научат. Если возьмут, конечно...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду