Томенко закликає Рибака втрутитись у ситуацію на каналі «Рада»

Томенко закликає Рибака втрутитись у ситуацію на каналі «Рада»

4 Грудня 2013
11082
4 Грудня 2013
15:28

Томенко закликає Рибака втрутитись у ситуацію на каналі «Рада»

11082
Натомість директор каналу запрошує депутатів, які не мали змоги виступити, у студію «Ради»
Томенко закликає Рибака втрутитись у ситуацію на каналі «Рада»
Томенко закликає Рибака втрутитись у ситуацію на каналі «Рада»

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко  закликає  Голову Верховної Ради України Володимира Рибака звернути увагу на зміну редакційної політики каналу. Про це йдеться у листі депутата, повідомляє його офіційний сайт.

 

Микола Томенко звернув увагу, що під час засідання парламенту 3 грудня, коли розглядалося питання відставки Уряду, була дана вказівка заборонити прямі включення народних депутатів із кулуарів Верховної Ради. Натомість, до ефіру були допущені ролики політичної реклами міністрів Уряду, які розповідали про те, «як гарно живеться в Україні».

 

«Подібний підхід, коли парламентський канал фактично віддав свій ефір чиновникам та членам Кабміну, характеризує і ефір 4 грудня», - зауважив Микола Томенко.

 

Голова Комітету висловлює стурбованість тим, що така ситуація суперечить завданням, які стоять перед парламентським каналом «Рада» - представляти позицію всіх фракцій у парламенті та збалансовано подавати інформацію як про владу, так і про опозицію.

 

Виходячи з того, що керівник каналу «Рада» призначається Головою Верховної Ради України, Микола Томенко  вимагає від Володимира Рибака втрутитися у ситуацію. «В разі, якщо тенденція перетворення парламентського телеканалу «Рада» на урядовий канал влади і далі триватиме, Комітет буде розглядати питання про редакційну політику цього каналу на своєму засіданні», - зазначив Голова Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Директор каналу «Рада» Ігор Толстих у коментарі «Детектор медіа» заявив, що жодної заборони транслювати в прямому ефірі включення депутатів з кулуарів парламенту не було.

 

«Вчора вранці у нас було дві години мовлення, і ми поставили довге інтерв'ю президента, яке тривало до початку засідання Верховної  Ради. Сьогодні кулуари відбулись. Висловитись змогли усі народні депутати», -  сказав пан Толстих.

 

Також він додав, якщо народні депутати «ображені тим, що не мали змоги виступити», то вони можуть прийти до студії каналу.

 

Нагадаємо, канал «Рада» у перервах між пленарними засіданнями парламенту не показував кулуари і не брав коментарі у депутатів наживо. За неофіційною інформацією, це було зроблене за вказівкою керівництва мовника, щоб у кадр не потрапили раптом опозиційні депутати зі своїми заявами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду